Kitap Okurken Meşgul bedenler, meşgul zihinler . . .

Mirmiga

Yeni Üye
Üye
Kitap Okurken Meşgul bedenler, meşgul zihinler . . .
Yerinde durmayan çocuğunuza okumaya çalışmak hüsran yaratabilir. Sabırlı olmak ve denemeye devam etmek çok önemlidir. İlgisini çekebilecek bir kitap bulun. İlgisini çekemezseniz, okumak için zorlamayın fakat daha sonra mutlaka tekrar deneyin. Unutmayın ki çocuklar tekrarları sever. Eğer çocuğunuz kitaplara ilgisiz gözüküyorsa, çok sevdiği bir taneyi seçip devamlı onu okuyabilirsiniz.

Bazı çok meşgul çocuklar siz okurken ayakta durmaktan hoşlanırlar. Bazıları okuduğunuz sayfaya bakmak isterler.

Bir kitabın sonuna kadar dikkat gösteremiyorsa endişelenmeyin, zaman içinde dikkat süresi uzamaya başlayacaktır. Çocuğun uz etrafta dolaşsa bile okumaya devam edebilirsiniz. Yatma saatinden önce, siz sesli okurken çocuğunuzun sevdiği oyuncaklara dokunmasına ve oynamasına izin verin. Sesinizin tonu yatak zamanı rutini için sakinleştirici bir hatırlatma olacaktır ve kitaplarda bunun bir parçası olacaktır.

Siz okurken, çocuğunuz boyama yaparak veya bir oyuncağıyla oynayarak daha sakin duruyor olabilir. Çocuğunu size veya kitaba bakmadığı için dinlemediğini veya ilgilenmediğini zannetmeyin.

Çouğunuzun okuma konusunda pozitif çağrışımları olması istiyorsanız, stresli, gergin olduğunuz zaman veya çocuğunuz direnç gösteriyorsa, kitabı bir kenara kaldırın ve daha sonra tekrar deneyin.

Eğer çocuğunuz gerçekten kitap okuma ile fazla zaman harcamak istemiyorsa, şunu unutmayın ki, kitap okumak çocuğunuzun kelime haznesini destekleyecek tek şeydir. Televizyona limit koyabilirsiniz, gün içinde çocuğunuzla konuşun, tekerleme oyunları oynayın, beraber şarkılar söyleyin ve beraber kendi hikayelerinizi yazın. Kağıt ve boya bulundurmayı ihmal etmeyin, böylece çocuğunuz yazı yazma pratiği yapabilir.
 
Geri
Üst