*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
köfteli makarna
Hazırlanışı
- Yarım paket burgu makarna
- 150-200 gr kıyma
- 1 adet küçük kuru soğan
- 2 yemek kaşığı galeta unu (bayat ekmek içi de olur)
- 1 diş dövülmüş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 çay bardağı domates rendesi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
- Tuz, karabiber, fesleğen, kekik, kırmızı biber
Hazırlanışı
- Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, sarımsak, galeta unu, tuz ve fesleğen dışındaki baharatlardan dilediğiniz miktarda ekleyip iyice yoğurun.
- Daha sonra bu karışımdan fındıktan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler yapın.
- Bu arada makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın.
- Hazırladığınız köfteleri teflon tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyarak kızartın.
- Kâğıt havlu serilmiş bir tabağa alarak fazla yağının süzülmesini sağlayın.
- Küçük bir tavaya domates rendesi ve salçayı koyup bir süre pişirin. Eğer çok susuz olursa bir miktar sıcak su veya biraz daha domates rendesi ekleyebilirsiniz.
- Daha sonra tuz, karabiber ve bir miktar da fesleğen ekleyin. Kızarttığınız köfteleri de sosa ekleyip karıştırın.
- Makarnaların suyunu süzüp tencereye alın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve karıştırın. (Bu sırada tencereyi 1-2 dakika ocakta tutun.) Sonra tabağa önce makarnayı koyun.
- Üzerine istediğiniz kadar köfte yerleştirip sosu gezdirin. Son olarak da maydanoz serperek, servis yapın.