Köfteli Spagetti
Köfteli Spagetti
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler:
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]- Malzemeler
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
Yapılışı:
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazirlanisi
Sogani rendeleyin.
Sogan, kiyma, yumurta, tuz ve karabiberi genisçe bir kabin içinde yogurup, köfte harci hazirlayin.
Elinizle sekil verip, 20 adet top köfte yapin.
Hazirladiginiz köfteleri yapismaz yüzeyli tavada 2 yemek kasigi zeytinyaginda kizartin.
Spagettli ve bezelyeyi 3 yemek kasigi zeytinyagi ve tuz kattiginiz suda 12 dakika haslayin.
Süzgeçten geçirip, suyunu süzün.
Domates püresini harli ateste 5 dakika kaynatin.
Tuz, karabiber, limon suyu ve seker ilave ederek tatlandirin.
Tabaklara önce bezelyeli makarnayi sonra köfteleri koyun.
Hazirladiginiz domates püresi ve kiyilmis yesillik ile süsleyerek servis yapin.
Afiyet olsun.[/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler:
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]- Malzemeler
- 2 Adet sogan
- 400 gr dana kiyma
- 2 Adet yumurta
- 200 gr çubuk makarna
- 2 Tatli kasigi limon suyu
- 400 gr hazir domates püresi
- 200 gr bezelye (dondurulmus)
- Kiyilmis yesillik (taze soganin yesil yapraklari)
- 5 Yemek kasigi zeytinyagi
- Tozseker, tuz ve karabiber
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
Yapılışı:
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazirlanisi
Sogani rendeleyin.
Sogan, kiyma, yumurta, tuz ve karabiberi genisçe bir kabin içinde yogurup, köfte harci hazirlayin.
Elinizle sekil verip, 20 adet top köfte yapin.
Hazirladiginiz köfteleri yapismaz yüzeyli tavada 2 yemek kasigi zeytinyaginda kizartin.
Spagettli ve bezelyeyi 3 yemek kasigi zeytinyagi ve tuz kattiginiz suda 12 dakika haslayin.
Süzgeçten geçirip, suyunu süzün.
Domates püresini harli ateste 5 dakika kaynatin.
Tuz, karabiber, limon suyu ve seker ilave ederek tatlandirin.
Tabaklara önce bezelyeli makarnayi sonra köfteleri koyun.
Hazirladiginiz domates püresi ve kiyilmis yesillik ile süsleyerek servis yapin.
Afiyet olsun.[/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]