kol böreği

A

advantur

Forum Okuru
kol böreği
sarıyer kol böreği açma kol böreği el açması el yapımı ev yapımı
Kıymalı kol böreği

Malzemeler: ½ kg un, 250 g böreklik katı yağ (ya da margarin), 1 yumurta, tuz, aldığı kadar su, 1 tutam tozşeker

İç malzemesi: 200 g kavrulmuş kıyma, 1 doğranıp kavrulmuş soğan, 1 avuç kuş üzümü, 1 avuç çam fıstığı

Üstü için: 1 yumurta sarısı ve 1 yk sıvıyağ (çırpılmış)

Yapılışı: Tüm malzemeleri yoğurup, kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturun. Bu hamurdan yumruk büyüklüğünde toplar yapıp, yemek tabağı büyüklüğünde açın. Sıvıyağ ya da zeytinyağıyla sıvazlayıp, tezgahta 15-20 dk. bekletin. Daha sonra havada bu hamuru bir sağ, bir sol elinize atıp, döndüre döndüre, hamuru, incecik açabildiğiniz kadar açın. Maksat, oklava değmeden hamur açmak. Tarihi Sarıyer Börekçisi’nde 1,5 mt genişliğinde açılan yufkalar tepside, içine arzu edilen iç konarak bir rulo haline getiriliyor ve bükülerek tepsiye diziliyor. Üzerine 1 yumurta sarısı ve 1 kaşık yağ karışımı fırça ile sürülen kol böreğiniz, 200 derecede yarım saat piştikten sonra servise hazır.
 

Benzer İçerikler

sevgi10
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
sevgi10
sevgi10
KızılÖtesi
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
KızılÖtesi
KızılÖtesi
Hayalet
Cevaplar
1
Görüntüleme
1K
»| HeRCai |«
»| HeRCai |«
sevgi10
Cevaplar
1
Görüntüleme
2K
Misafir
M
MEÇHUL
Cevaplar
0
Görüntüleme
970
MEÇHUL
MEÇHUL
Üst