Konserve Mısırlı Pilav ve Fırında Dereotlu - Beyaz Peynirli Kabak

gurbet kuşu

Yeni Üye
Üye
Konserve Mısırlı Pilav ve Fırında Dereotlu - Beyaz Peynirli Kabak
peynirli kabak sandal kabak konservesi peynirli sandalı

Şehir dışından gelecek olan anne - babam ve kız kardeşim için yaptığım hazırlıklar...
Konserve Mısırlı Pilav
Sabah erkek kardeşime yaptığım pizzadan artan mısırları bu şekilde değerlendirmiş oldum. Geri kalanını da limon suyu yerine nar ekşisi kullanarak değişiklik yaptığım salatada kullandım.


Malzemeler
  • 1 ölçü pirinç
  • 1,5 ölçü su
  • 1/3 ölçü konserve mısır
Yapılışı
Pilavı daha önceden yapmış olduğum sebzeli pilav mantığıyla yaptım. Pilavın suyunu ekleyip çektirdikten sonra konserve mısırı ekleyip karıştırdım.
Fırında Dereotlu - Beyaz Peynirli Kabak
Uzun zamandır aklımda olan bu yemek için tarif ararken rastladım ve onu denedim. Kabak adedim farklı olduğu ve annem beşamel sosu çok sevmediği için biraz değiştirdim. Yaptığım şekliyle yazıyorum. (Tuz miktarını peynire göre ayarlayın)


Malzemeler
  • 5 adet kabak
  • 1/2 su bardağı kadar beyaz peynir
  • Dereotu
  • Üzeri için kaşar peyniri ve pul biber
Beşamel Sos İçin
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1/2 su bardağı süt
Yapılışı
  1. Öncelikle kabakları soyun. Her kabağın üzerinden yassı bir şekilde keserek kabakları sandal haline getirin. Daha sonra da bir tatlı kaşığı yardımıyla içlerini oyun. Hazırladığınız kabakları 15 dk. kadar kaynar suda haşlayın ve süzdürün.
  2. Dereotunu ince ince kıyın ve ezdiğiniz beyaz peynire karıştırın. Sonra kabakların içini bu karışımla doldurun.
  3. Beşamel sos için bir tavada tereyağını eritin. Daha sonra unu ekleyip kavurun ve sütü ekleyin. Dilerseniz karabiber de ekleyebilirsiniz. Sos koyulaşınca altını kapatın ve kabakların üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve pul biberi de serpin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin, afiyet olsun.
(Kabağın içinden oyulanlarla mücver, üzerinden kapak olarak kesilen kısmı da oyulan kabaklarla haşlayıp salatada kullanmaktı niyetim. Ancak o kadar yorgundum ki, hiçbir şekilde değerlendiremedim. Sizlere fikir olabilir.)
 
Son düzenleme:
Cevap: Konserve Mısırlı Pilav ve Fırında Dereotlu - Beyaz Peynirli Kabak

Linkleri kaldırsaydın keşke... emeğine sağlık
 
Geri
Üst