1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.356
    Beğenilen Mesajlar:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Kopsiya (6 Kişilik)

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 500 gr Hamsi
    4 Limon
    1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
    1 Çorba Kaşığı Tuz


    HAZIRLANIŞI
    Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp geniş bir tepsiye dizin. hamsilerin üzerine tuz serpip bir kat daha hamsi dizin. Bu işlemi hamsiler bitinceye kadar sürdürün.
    Limon suyunu hamsilerin üzerine dökerek serin bir yerde bir gün bekletin.
    Zeytinyağı ve limonla servis yapın.

     
Kopsiya (6 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Aşk Düğümü (6 Kişilik)

    Aşk Düğümü (6 Kişilik)

    Malzemeler 2.5 Su Bardağı Un 4 Adet Yumurta 1 Çay Kaşığı Sirke Pudra Şekeri Kızartmak için: Ayçiçekyağı Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak 2 su bardağı unu,4 adet yumurtayı ve 1 çay kaşığı sirkeyi derin bir kabın içinde karıştırın.Kulak memesi kıvamaına gelinceye kadar yoğurun.Hazırladığınız hamuru buzdolabında 1 saat bekletin. Dolaptan aldığınız hamura kalan yarım su bardağı unu...
  2. Hoşmerim (4-6 Kişilik)

    Hoşmerim (4-6 Kişilik)

    Malzemeler 75 Margarin 500 gr Taze Tuzsuz Peynir veya Taze Tatlı Lor Peyniri 2 Yemek Kaşığı Un 150 gr. Toz Şeker (2/3 su bardağı) Yemeğin Tarifi Unu hafif ateşte karıştırarak açık pembe renk alıncaya kadarkavurun. Yağı peynir ite karıştırın. Kavurduğunuz una ekleyin. 10 dakika karıştırarak pişirin. Toz şekeri ilave edip 5 dakika pişirip ateşten alın. Soğuduktan sonra servis yapın. Yağ oranı...
  3. Bulgur Salatası (6 kişilik)

    Bulgur Salatası (6 kişilik)

    bulgur salatası 6 kişilik resimli Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur 2 soğan 5-6 dal taze soğan 2 domates 2-3 sivribiber 1 kırmızı soğan 10 kornişon turşu 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı sıvıyağ 4-5 marul yaprağı Tuz, pulbiber Yemeğin Tarifi Bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1...
  4. Ahtapot Salatası (6 Kişilik)

    Ahtapot Salatası (6 Kişilik)

    MALZEMELER 500 gr ahtapot 3 diş sarmısak 1 kahve fincanı beyaz şarap 1/2 kahve fincanı zeytinyağı 1 limonun suyu 1 demet maydanoz 5 adet taze soğan 10 adet siyah zeytin Tuz, karabiber Kiraz domates HAZIRLANIŞI Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın. Ahtapotu 1 diş sarımsak ve 4 sap maydanozla birlikte bir tencereye koyun. Üzerini kaplayacak kadar su ilave edin. Ahtapot iyice...
  5. Ayva Dolması (6 Kişilik)

    Ayva Dolması (6 Kişilik)

    MALZEMELER 3 Orta Boy Ayva 500 gr Kuzu Kuşbaşı 2 Soğan 2 Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü 1 Tatlı Kaşığı Köri 2 Çorba Kaşığı Un 1 Çorba Kaşığı Tozşeker 1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı 1 Limon Tuz HAZIRLANIŞI Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kararmamaları için limon suyu ile ovun. Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Eti ekleyip...

Sayfayı Paylaş