Krep Katlarından Oluşmuş Nefis Çikolatalı Pasta Tarifi

Krep Katlarından Oluşmuş Nefis Çikolatalı Pasta Tarifi
Bu konu; krepli çikolatalı yaş pasta tarifi ile ilgili bilgiler vermektedir.




Sevgili melekler, eğer siz de benim gibi bir çikolata hastasıysanız eminiz konu başlığı gözünüzü döndürmüştür. Dışarda satılan çikolatalı pastaları ağır buluyor ve ev yapımı kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz nefis bir çikolatalı pasta tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Krepin dayanılmaz lezzeti ile çikolatanın vazgeçilmez tadı bir araya gelir de ortaya harika bir tarif çıkmaz mı ? Evet, sözü fazla uzatmayalım ve Oktay Usta'dan aldığımız tarifimiz (ve resimle) için gerekli olan malzemelere geçelim...




krep_pastasi_tarifi.jpg




Malzemeler:

3 tane yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
yarım su bardağı şeker
100 gr eritilmiş bitter çikolata
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 paket kremşanti
1 paket labne peynir
çikolata sosu

Krepli Pasta Tarifi:

Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolta mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır. Çok az yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek mümkün olduğunca ince bir kıvamda 15-20 tane krep hazırlanır. Aralarına sürmek için iki paketten krem şanti hazırlanır. Mikserde bir paket labne peynir eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan kreplerin arasına bu krema sürülerek krepler üst üste dizilir. En üste hazırlanan çikolatalı sos dökülür. Üzerini süslemek için bir çay bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir. Karamelize olduktan sonra kürdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve ters çevrilerek soğuması beklenir. Kürdanların birbirine temas etmemesine dikkat edilmelidir. Soğuduktan sonra kürdanlar çıkartılır. Kelebek için yağlı kağıda kelebek şekli çizilir. Kağıt ters çevrilip şeklin üzerine çay kaşığı yardımıyla şeker akıtılır. Donmasını müteakip fındıklarla beraber pastanın üzerine konulur.

oktayusta
 
Son düzenleme:
Üst