Mantığınızı kullanmadığınız sürece, inanmak istediğiniz herşeye inanabilirsiniz. Kuranı Kerimi edebi parlaklığı itibariyle, onu yargılayacak konumda değilim.Kuranı Kerim, insanlar tarafından soyut, tanıtım, bölümler vb. Bölümlere ayrılmış olarak yazılan tipik bir kitap gibi değildir.Kitaplarda gördüğümüz gibi belirli bir düzeni takip etmez. Doğada çimler, ağaçlar, nehirler ve dağlar bulunur. Görünüşte rasgele yerlerde ve rasgele ama yine de güzel ve uyumu yineler.Kuranı Kerim, güzel bir şekilde iç içe geçmiş ve daha az veya daha çok kez tekrarlanan konuları içermektedir. İnsan tarafından yapay düzen ve desenlerle insana ait kitaplarda bölüm olarak tasarlanan bahçeler gibi değil. Kuranı Kerimde şüphesiz sizi hayrete düşürecek birçok şey vardır. Kuran, birçok konuyu kapsayan gerçekten büyük bir kitaptır. Önemli olan bir şeyi bulmaya çalışmak için araştırmak ., Araştırırken tesadüften çok şey bulacaksınız.Kuranı Kerimin Allahtan geldiğinden emin olmanın tek yolu okumak ve incelemektir.Size düşünmeniz için bir örnek vericem.Kuranı Kerimde her canlının sudan meydana geldiği belirtilmektedir. Her canlı, ahşap, taş, bakır, alüminyum, çelik, gümüş, altın, oksijen, azot, hidrojen, yağ, su, çimento, beton vb. Malzemelerden oluşabilirdi değilmi ? Benim için 1400 yıllık bir kitap göz önüne alındığında bilimsel delilleri yeterlidir. Tüm bu bilimsel gerçekleri keşfedilmeden önce 1400 yıl önce kimin ifade etmiş olabileceği sorusuna verilen tek mantıklı cevap Allahtır..Yaratıcı Kuranı Kerimin yazarıdır..
Allah Kuran dan önce gelir. Kuranı Kerim aracılığıyla Allaha inanmıyoruz. Allah inancıyla Kuranı Kerime inanıyoruz..Şimdi durum şu siz Allaha inanmadığınız için Kuranı Kerimin de onun eseri olduğuna da inanmıyorsunuz. Dolaysıyla size laf anlatmanın beyhude olduğunu düşünüyorum!