1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.312
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113

    Kuzu Tandır (4 Kişilik)

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    kuzu tandir kebabi kuzu tandır video et tandır nasıl yapılır nasıl yapılır video evde Malzemeler 800 gram kuzukol
    2 adet havuç
    2 adet soğan
    1 demet maydanoz sapı
    2 adet sivri biber
    1 çay bardağı et suyu
    Sıvı yağ
    Tuz, karabiber


    Yemeğin Tarifi
    On hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını soyun. Geniş bir fırın. tepsisinin içine kuzu budunu, soğanları, havuçları, domateslerl, sivri biberleri ve maydanoz saplarını yerleştirin. Malzemelerin üzerine tuz ve karabiber serperek 200 derecelik fırına koyun.
    Etin piştİğine emin olduktan sonra ki bu yaklaşık 40-45 dakika sürebilir, fırından çıkartın. Tepside bulunan sebzeleri ayırarak, hepsini mikserden geçirin. 1 çay bardağı et suyunu da ekleyerek püre haline getirin.
    Servis tabağına püreyi ve eti yerleştirin. Arzu edersenız, yanına koyacağınız iç pilav İle servıs yapabilirsiniz.

     
Kuzu Tandır (4 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Tandır Kebabı (4 Kişilik)

    Tandır Kebabı (4 Kişilik)

    testi kebabı 4 kişilik resimli Tandır Kebabı (4 Kişilik) Malzemeler 650 gr Kuzu Kol 1 Adet Limon 1 Adet Soğan 4 Adet Domates 4 Adet Sivribiber 4 Adet Patates Karabiber Tuz Yemeğin Tarifi Kuzu kolu yıkayıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine limon suyunu sıkıp tuz ve karabiber serpin. Domates, soğan ve sivri biberleri küçük küçük doğrayıp kuzu kolun yanına yerleştirin. Kızgın fırında 45...
  2. Çİlekli kazandibi(4 kişilik)

    Çİlekli kazandibi(4 kişilik)

    MALZEMELER 200 gr. çilek 500 gr. süt 1 kahve fincanı Hindistan cevizi 1 su bardağı toz şeker 1,5 çay bardağı pirinç unu 1 çay bardağı nişasta 1 yumurta sarısı 1/2 paket vanilya HAZIRLANIŞI Bir tencereye sütü, şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın. Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin....
  3. Tiritli köfte (4 kişilik)

    Tiritli köfte (4 kişilik)

    MALZEMELER 1 Su Bardağı Nohut 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı Margarin 100 gr Kuzu Eti 1 Çorba Kaşığı Salça 1 Adet Soğan Hamur İçin: 1 Çay Bardağı İnce Bulgur 50 gr Çok Çekilmiş Kıyma 2 Adet Yumurta 5 Çorba Kaşığı Kıyılmış Ceviz Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI Öncelikle bir gece önceden 1 su bardağı nohutu derin bir kaba alıp,ıslatın.Bir gece bu şekilde bekletin. Bol suda haşlayın.1 tatlı...
  4. Bezelye çorbası(4 kişilik)

    Bezelye çorbası(4 kişilik)

    MALZEMELER 1 su bardağı bezelye 1 yemek kaşığı un 1.5 yemek kaşığı margarin 4 su bardağı et suyu Dereotu Tuz karabiber kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Unu yağda kavurun. Biraz su ilave ederek karıştırın. Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. lnce ince kıyılmış...
  5. tassavvuf 'ta 4 kapı vardır

    tassavvuf 'ta 4 kapı vardır

    TASAVVUF'TA 4 KAPI VARDIR 1- Şeriat Kapısı 2- Tarikat Kapısı 3- Marifet Kapısı 4- Ha...kikat Kapısı Öğreti olarak bu kapılar birer birer geçilerek Hakikate ulaşılır. Öğrencilerinden biri Mevlana'ya sormuş; "Efendim, bu 4 kapı meselesini ben pek anlayamıyorum. Bana anlayabileceğim bir lisanla anlatır mısınız?" "Şimdi bak, karşı medresede dersini çalışan dört kişi var ve...

Sayfayı Paylaş