lavaş

BrAtZ

Yeni Üye
Üye
lavaş
Yarım adet kuru ekmek
buğday unu , tuz, su


Kuru ekmeği rondodan geçirerek un haline getiriniz. üzerine 1 su bardağı su ilave ediniz.hamurunuz kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar unu ilave ediniz. hamuru 1 saat oda sıcaklığında dinlendiriniz.böylece kuru ekmek hamurunuzun hemencecik mayalanmasına yardımcı olacaktır. hamurunuzu temiz ve kuru bir tezgah üzerinde un yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açınız ve teflon tavada arkalı önlü pişiriniz. tavadan aldığınız lavaşların bir yüzünü margarinle yağlayınız ve buraya hazırlamış olduğunuz içi koyarak rula şeklinde sarınız. ayran yada domates söğüşle ikram ediniz..

Afiyet Olsun
 
Geri
Üst