Kimseye değerinden fazla değer verilmeyeceğini öğrendim acıda olsa!!!
ADI YOK(sun)!!!
12 Yıllık bir arkadaşlığımız vardı O'nunla...Arada bir tabir yerinde ise kedi köpek gibi birbirimizi yer,sonunda tilki misali dönerdik kürkçü dükanımıza.Ne kavgalar ettik,bir o kadar da güzel günler paylaşmıştık.Yeri geldi telefonlarımızı kapattık yüzümüze yeri geldi,özledik aradık saatlerce konuştuk,sabah 4 lere 5 lere kadar mesajlaşırdık.Kimi zaman kontör biter birbirmize transfer eder öyle devam ederdik.İyi kötü DOST tuk ve kimse ayıramazdı bizi.Olmadı 12 yılın ardından ortak arkadaşlarımıza hakkımda konuştuğunu,özeleştiriyi bana yapması gerekirken ardımdan yapmaya başladığını duydum.Üzüldüm,ama yuttum,kör sağır dilsiz oldum.Arkadaşımdı,sırdaşımdı.Birlikte güldüğüm,ağladığım, sevindiğim,karamsar olduğum,hayal kurduğum,kardeşten öteydi bende.
Zamanla dahada ileri gitti.Küstüm 2 ay konuşmadım.Dün ortak bir arkadaştan ameliyat olduğunu ve yatalak olduğunu duydum.Çok üzülmüştüm.Koşa koşa gideyim dedim.Arkadaşımla çıktık evinin yoluna koyulduk.Geldik kapısının önüne kadar.Zile basıcak arkadaş bir an duraksadı ve bana ''senden bahsediyor''dedi........Bir an dinledim,
'''O çok nankör,hiç bir iyiliğini görmedim,en kötü günümde beni terketti,ne zaman kötü zamanımda yanımda oldu ki???diyordu
Kalakaldım 12 yıl geçti gözümün önünden.Trafik kazası geçirdi,ben yanında idim,intihar etti gece ben hastaneye yetiştirdim,panik atak krizine girdi,ben destek oldum,çocuklarına şiddet uygulardı ben elinden alırdım,eşi ile boşanma aşamasına geldi ben ve eşim konuştuk,(şimdi iyi kötü yuvarlanıp gidiyorlar)kolu kırıldı 1 ay yemeğini temizliğini herşeyini yaptım,eşi ameliyat oldu ben kapısında onunla bekledim,gece 3 sabah 5 lerde arardı ağlayarak bende ağlardım O nunla....Kim nankör,kimin hiç iyiliği dokunmamış,kim O nu terketmiş kendimle hesaplaştım.O gün kapısından dönerek DOST luğumuza son noktayı koydum.
Bu DOST lukmuydu onuda anlayamadım.Değil yıllar bir ÖMÜRDE geçse bir insanı tanımaya yetmiyormuş.Anladım ki kimseye değerinden fazla değer vermeyecekmişsin.Anladım ki,kimseye körü körüne sevgi gösterisi yapmayacakmışsın.Anladım ki,hayır demeyi bilecekmişsin.Anladım ki,hakkında konuşuluyorsa yüzleşecek,yalana bir şans vermeyecek,affedici olacak ama bazı şeyleri unutmayacakmışsın.Anladım ki,birini gerçekten DOST görüyorsan arada bir gözlerine bakacak,orada kendini görmüyorsan,boşa kürek sallamayacakmışsın.Çünkü değil 12 yıl bir hayat yığılır kalırmış acı sözlerde,güneş ellerinde söner,sular gözlerinde buz kesilirmiş!!!!
Yalan dostluğuna,bir sigara yaktım!!!!Yolun açık olsun,DOST(um)sandığım ADIYOK(sun).....
31.07.09