Lor köftesi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Lor köftesi
lor köftesi
Osmanlı mutfağından sizlere lor köftesinin tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum şimdiden afiyet olsun=)
5 kişilik
lor-koftesi1-6000.jpg

Malzemesi:

-1 kg. lor peyniri (tercihen
sepet loru)
-1 bağ maydanoz
(ince kıyılmış)
-tuz
-4 adet yumurta
-100 gr. tereyağı (6,5 çorba kş.)

Yapılışı:

1.Lor peynirini bir kaba ince ince ufalayın. Kıyılmış maydanozu katıp, karıştırın.

2.Maydanozlu peynire tuzu ve yumurtaların ikisini ekleyin. Çatalla ezerek karıştırıp hamur durumuna getirin. Kalan yumurtayı ayrı bir kapta çırpın.

3.Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, iki avucunuzun arasında ileri geri yuvarlayarak uzun köfteler elde edin.

4.Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca hazırladığınız köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayarak tavaya yerleştirin. Altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın, Süzdürerek yağdan çıkarıp üzerine kâğıt havlu serilmiş bir servis tabağına doldurun. Temiz bir tabağa aktarıp sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst