Mahluta Çorbası

  • Konbuyu başlatan LiKarBa
  • Başlangıç tarihi
LiKarBa

LiKarBa

Yeni Üye
Üye
Mahluta Çorbası
mahluta_corbasi_.jpg

Malzemeler:
  • 2 kuru soğan, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,75 litre tavuk suyu*
  • 200gr kırmızı mercimek, ayıklanmış ve yıkanmış
  • 100gr pirinç, ayıklanmış ve yıkanmış
  • karabiber
  • 2 tatlı kaşığı toz kişniş
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 limon
*yazar 2 tavuk bulyon kullanarak yapmayı önermiş, dilerseniz kendi yaptığınız tavuk suyunu bir miktar su ile karıştırarak da kullanabilirsiniz.

Hazırlanması:
  1. Soğanları yağda kavurun. Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak soğanların yumuşamasını sağlayın. Daha sonra ateşin altını açıp sık sık karıştırarak karamelize olmalarını sağlayın. Soğanları kağıt havlu üzerine koyup bir kenara alın.
  2. Suyu kaynatıp içine mercimeği ve pirinçleri atın. Karabiber ve kişnişi ekleyip mercimekler iyice ezilene kadar -35 veya 45 dakika- pişirin.
  3. Çorbanın tadını kontrol ederek tuzunu ilave edin. (tavuk suyundan dolayı daha az tuz kullanacaksınız)
  4. Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse bir miktar daha kaynar su ekleyin.
  5. Kaselere alıp üzerine kimyon serperek soğan ve limon dilimleri eşliğinde servis yapın.
 

Benzer İçerikler

MEÇHUL
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
MEÇHUL
MEÇHUL
H
Cevaplar
0
Görüntüleme
361
htcoksz91
H
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
3K
*MeleK*
*MeleK*
merve_69
Cevaplar
2
Görüntüleme
951
sondamla
sondamla
Üst