Mantarlı Bezelyeli Pilav

*MeleK*

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yönetici
Mantarlı Bezelyeli Pilav
gelik pilavı gelik pilav pilav tarifi pilavı tarifi mantarlı
MALZEMELER
500 gr. taze bezelye
500 gr. mantar
1 demet dereotu
2 bardak jasmin pirinç
1,5 bardak sıcak su
tereyağ
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Bezelyeler ayıklanıp yıkanır, haşlanır.Yıkanıp doğranmış mantarlar yağsız tavada 10 dakika sote edilir. Pilav tenceresine haşlanan bezelyeler ve sote edilmis mantarlar, ayıklanıp yıkanmış pirinç, çok ince kıyılmış dereotu, tereyağ, tuz ve karabiber konup 2-3 dakika çevrilerek kavurulur. Sıcak su ilavesi ile 20 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Altı kapatılır, kapağın altına birkaç adet kağıt havlu konularak 15 dakika kadar demlemeye bırakılır. (Tavuk yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz, hem çok lezzetli, hem de çok hafiftir
 

Benzer İçerikler

papatya57
Cevaplar
2
Görüntüleme
3K
ilkimsu
ilkimsu
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
956
*MeleK*
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
4K
*MeleK*
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
*MeleK*
Üst