1. sevgi10

    sevgi10 Üye Üye

    Kayıt:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    374
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    Balıkesir

    Mantarlı domates sosu...

    Konu, 'Soslar' kısmında sevgi10 tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 1/2 kg Domates 200 gr Mantar
    1 Limon
    1/2 Soğan
    1 Diş Sarımsak
    1 Çorba Kaşığı Margarin
    1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
    Bir Tutam Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Soğanı ince ince dilimleyin, sarımsağı uzunlamasına 2-3 parçaya ayırın. Margarini küçük bir tencerede eritip soğan ve sarımsağı ilave edin. Orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
    Mantarları temizleyip limonlu suda biraz beklettikten sonra dilimleyin. Tenceredeki sarımsağı çıkarın, mantarları ilave edip birkaç dakika karıştırarak pişirin.
    Domatesleri rendeleyip süzgeçten geçirin. Mantarlı karışıma ekleyip ara sıra karıştırarak 45 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ilave edip karıştırın ve ateşten alın. Isıltılmış sosluğa alıp servis yapın.
    Dikkat! Bu sos, çılbır,makkarna veya kızarrmış etle birlikte servis yapılabilir.

     
Mantarlı domates sosu... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mantarlı Patates

    Mantarlı Patates

    MALZEMELER 250 gr dilimlenmiş hazır mantar 1 kg patates 200 gr kaşar peyniri 2 ad kuru soğan 3 ad yeşil biber 2 ad kırmızı biber tuz karabiber kırmızı pul biber kekik HAZIRLANIŞIİlk olarak patatesleri haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyarak püre haline getirin ve püreyi daha önceden sıvı yağla altı yağlanmış mini fırın tepsisine eşit şekilde yayın. Başka bir tavada biber, mantar,...
  2. Mantarlı Domates Çorbası

    Mantarlı Domates Çorbası

    MantarlıDomatesÇorbası (4 Kişilik) Malzemeler 3 Çorba Kaşığı Margarin 1 Adet Soğan 8 Adet Domates 1 Kahve Fincanı İrmik 8 Su Bardağı Et Suyu 10 Adet Mantar 2 Kahve Fincanı Kaşarpeyniri Rendesi Yemeğin Tarifi Tencereye 1 çorba kaşığı margarini alıp, eritin. Soğanı yemeklik doğrayın. Yağda kavurun. Domatesleri küçük küçük doğrayıp tencereye ilave edin. Birkaç dakika çevirin. İrmiği koyup...
  3. Zeytinyağlı Soslar

    Zeytinyağlı Soslar

    balık sosu nasıl yapılır zeytinyağlı balık sosu zeytinyağlı soslar sosları ızgara nasıl yapılır Zeytinyağı ile sarımsak Akdeniz mutfağının ayrılmaz bir parçası ve simgesidir. Hatta Akdeniz mutfağı bunlarla bütünleşmiş denebilir. Zeytinyağı balık yemeklerinde, özellikle fırın ve ızgaralarda sos olarak kullanılmaktadır. Bu kullanımda sarımsak da çoğu zaman zeytinyağına eşlik etmiştir. Bunlardan...
  4. Mantarlı ekmek

    Mantarlı ekmek

    Malzemeler: 4 dilim tost ekmeği 6 mantar 60 gr kaşar peyniri 2 yumurta Tuz Karabiber Kırmızı pulbiber Hazırlanışı: *Mantarların kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyip bir süre limonlu suda bekletin. *Suyunu süzdükten sonra yumurtaları kırın ve çırpın. İçerisine kaşar peynirini rendeleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Karışımı ekmeklerin üzerine sürün. *200...
  5. Kışlık kahvaltılık domates sosu nasıl yapılır?

    Kışlık kahvaltılık domates sosu nasıl yapılır?

    Merhaba sevgili hanımlar kış hazırlıklarına devam ediyoruz.Ve kahvaltı sofralarınız için bu yazımızda domates sosu tarifini vericem.Daha önce kahvaltılık acılı ezme tarifini paylaşmıştım.Dilerseniz o yazıda inceleyebilirsiniz.Domets sosunu ister acılı ister acısız yapabilirsiniz damak zevkinize kalmış seçim. Türk milleti olarak bizim için en önemli öğündür kahvaltı .Kahvaltı...

Sayfayı Paylaş