1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.444
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113

    Marullu Hindi Kapama

    Konu, 'Tavuk Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 1 Adet Hindi But
    1 adet sogan
    4 dis sarmisak
    1 Adet domates
    1 çorba kasigi Un
    75 gr. Tereyag
    1 Adet defne yapragi
    Iri marul yapraklari

    Karabiber
    Tuz


    yapılış
    Hindi butun kemigini siyirip 4 porsiyon olacak sekilde dograyin. Bir tencerede tereyagini eritip ufak ufak dogranmis sogan ve sarmisaklari pembelesinceye kadar kavurun. Hindi etlerini tencereye ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurup unu ilave edin. 5 bardak su ilave edip pismeye birakin. Defne yapragi , karabiber ve tuz ile yemeginizi lezzetlendirin. Marul yapraklarini kaynar suda çok az haslayip sogumaya birakin. Pisme kivamina gelen etleri tencereden alip bir domates dilimi ile marul yapraklarina sarip uygun ölçüdeki firin kabina alin. Tenceredeki sosu süzdürerek marullu hindi kapamalarin üstünü örtecek sekilde ilave edip firinda üst kismi kizarincaya kadar pisirin. Tercihen yaninda pilav ile servis edebilirsiniz.
     
Marullu Hindi Kapama konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Hindili Kapama

    Hindili Kapama

    Malzemeler : • 200 gr. hindi kuşbaşı • 2 adet taze soğan • 9 adet arpacık soğan • 5-6 adet taze fasulye • 1 adet havuç • 1 adet kabak • 1 adet patates • 1 çorba kaşığı un • 1 çorba kaşığı tereyağ Maydanoz • 2 su bardağı su • Tuz ve karabiber Hazırlanışı : Tencerede tereyağını eritip unla birlikte kavurun. Kuşbaşı şeklinde doğradığınız taze fasulyeleri, patatesleri, taze soğanları,...
  2. Kapama gözlerini....

    Kapama gözlerini....

    Çocukken geceleri yıldızlara bakardım… Başımı gökyüzüne kaldırır heyecanla yıldızları sayardım; kaçında aşk vardı, kaçından böyle görünürdü gökyüzü, kaçında denizler bu kadar güzel ve kaçında aşk maviydi… Yıllar sonra senin gözlerinde gördüm yıldızları… Gözlerinde o çocukluk heyecanımı yaşadım yeniden. Mavi denizleri, mavi gökyüzünü, mavi aşkı gördüm… Belki de onun için sen gözlerini...
  3. Ejder Kapanı

    Ejder Kapanı

    22 Ocak ta vizyona girecek filmlerden biride Ejder Kapanı. Son yıllarda yerli filmlerde oldukça kaliteli filmleri görmemiz mümkün Ejder Kapanı bana göre senenin en çok ses getirecek fimlerden olmaya şimdiden aday.Zengin ve deneyimli oyuncu kadrosunun yer aldığı fimlerden sizlere bazı bilgileri ve özeti vermek istiyorum Çocuk tecavüzcülerini öldüren bir katilin izinde adalet kavramının...
  4. Patlıcan Kapama

    Patlıcan Kapama

    Malzemeler 1 kg kuzu eti (ön kol) 1 kg patlıcan 1 büyük soğan 2 sivri biber 2 diş sarımsak 3 orta boy domates 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Düdüklü tenceremize etimizi kısık ateşte koyuyoruz arkalı önlü kızarırmış gibi suyu çekene kadar çeviriyoruz. Etin kendi suyu çektikten sonra etimize 3 su bardağı kadar soğuk su...
  5. Kelekli marullu cacık denediniz mi

    Kelekli marullu cacık denediniz mi

    Bu konu; kelekli marullu cacık ile ilgili bilgi vermektedir. Siz meleklerime bir de farklı bir cacık tarifi sunayım. Cacığı bu şekilde denediniz mi hiç bilmiyorum ama farklı tatlar hep beğenilir bizim evde. Bir arkadaşımdan domatesli cacığı da duymuştum ancak henüz denemeye fırsatım olmadı ama marulu cacığa çok çok yakıştırdım. Kelekli ve marullu cacıkta yaz dönemi gelen misafirlerimden geçer...

Sayfayı Paylaş