1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.308
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113

    meyaneli karnıyarık

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
    MAYDANOZ
    3 DİŞ SARIMSAK
    1 SOĞAN
    1 YUMURTA
    1 BARDAK SÜT
    1 DOMATES VEYA 1 KAŞIK SALÇA
    300 GR KIYMA
    1 KG PATLICAN
    TUZ,KARABİBER,KIRMIZI BİBER






    Yapılışı

    KIYMAYI RENDELENMİŞ SOĞANLA KAVURUN.TUZ, KARABİBER, BİR KAŞIK TEREYAĞI, KÜÇÜK DOĞRANMIŞ DOMATESLE SARIMSAĞI, KIYILMIŞ MAYDANOZU EKLEYİP, BİRAZ DAHA KAVURUN.PATLICANLARI ALACA SOYUN, BİR KENARINI KESEREK ZEYTİNYAĞINDA KIZARTIN.FIRIN TEPSİSİNE SIRALAYIN.KESİK YERLERİNE KIYMAYI DOLDURUN.BEYAZ SALÇAYI HAZIRLAYIN:UNU 2 KAŞIK TEREYAĞINDA KAVURUN, SÜTÜ İLAVE EDİP KOYUCA PİŞİRİN.ÇIRPILMIŞ YUMURTAYI İLAVE EDİN, İYİCE KARIŞTIRIN.PATLICANLARIN ÜZERİNE BİRER KAŞIK DÖKÜN.MAYDANOZ DALLARI İLE SÜSLEYİP, FIRINDA PİŞİRİN..


     
  2. feryall

    feryall Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    26
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    İç malzemesi çok lezzetli.
     
meyaneli karnıyarık konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Karnıyarık Poğaça

    Karnıyarık Poğaça

    karnı yarık poğaça karnıyarık poğaça karniyarik pogaca karnıyarık tarifi karni yarik pogaca Malzemeler; 3 su bardağı ılık süt 200gr krema(yerine 1 bardak daha sut kullanabilirsiniz) 1 su bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta 1 paket yaş maya(42gr) 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tuz 1,5 kg un ic malzeme;beyaz peynir,maydanoz Süt ve kremanın ılık olmasına önemlidir. Unu...
  2. Tavuklu Karnıyarık

    Tavuklu Karnıyarık

    tavuklu karnıyarık Malzemeler 3 Adet tavuk budu 1 kg. Patlıcan 1/2 Çay bardağı zeytinyağı 2 Adet soğan 4 Diş sarımsak 3 Adet dolmalık biber 3 Adet biberiye dalı 2 Adet domates 1 Tatlı kaşığı karışık salça 1/2 Tatlı kaşığı tuz 1/2 Çay kaşığı kimyon 1/2 Çay kaşığı karabiber 1 Çay kaşığı köri Yapılışı Patlıcanlar ise alaca olarak soyulur....
  3. meyaneli gemici çorbası tarifi

    meyaneli gemici çorbası tarifi

    Balık sevenlerin beğeneceği bir çorba... Malzemeler: 1 adet balık (kaya balığı, lipsoz, kırlangıç, levrek, çinekop) 1 adet kuru soğan 2 adet defne yaprağı 2 çorba kaşığı un 1 tutam maydanoz veya dereotu 1 adet havuç su tuz sıvıyağ (zeytinyağı da olabilir) Hazırlanışı: Bir balığı alıp temizliyoruz. Bir tencereye alıp balığın üzerine yaklaşık 4 parmak geçecek şekilde soğuk su dolduruyoruz....
  4. fırında kaşarlı karnıyarık!!!

    fırında kaşarlı karnıyarık!!!

    kaşarlı karnıyarık MALZEMELER:6tane patlıcan,4tane sivri biber,5tane domates,3tane kuru soğan 1tatlı.k.kara b.1tatlı.k.kırmızı.b.1tatlı.k.kimyon.tuz.250grm kıyma bir su bardağı kaşar rendesi. YAPILIŞI:öncelikle tavaya sıvıyağı koyalım kıymayı tavaya alalım ve suyunu çekene kadar kavuralım.ve daha sonra sırasıyla malzemeleri doğradıktan sonra tavaya kıymanın içine alalım.baharatlarını koyalım...
  5. ramazan menüsü.. karnıyarık :)

    ramazan menüsü.. karnıyarık :)

    karnı yarık, tarifi, yapılışı, resimleri, hakkında bilgi için yazımıza buyrun arkadaşlar. malzemeler 6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz) 2 adet orta boy soğan 1 adet domates 8 adet yeşil biber 4 diş sarmısak 1 yemek kaşığı salça sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber 200 gr çekilmiş et Hazırlanışı Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda...

Sayfayı Paylaş