Meyve suyu hazırlamanın püf noktaları

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
Meyve suyu hazırlamanın püf noktaları
nar nasıl sıkılır katı meyve sıkacağında neler sıkılır nar suyu nasıl katı meyve sıkacağında hangi meyveler havuç suyu
Gripten korunmak için öncelikle bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekiyor. Bu da tüketilen gıdalarla mümkün. Dengeli-bilinçli beslenme hastalıklara karşı korurken, vücudun direncini de artırıyor.

Vitamin ilaçları yerine doğal korunma için mutlaka yeterli vitamin ve mineral alınmalı, bunun en doğal yolu da meyve ve meyve suyu tüketimi. Özellikle meyvenin kendisinin tüketilmesi vitamin ve mineral alımını olumlu etkiliyor.

Meyve mümkünse elle sıkılmalı. Elektronik makinelerle sıkılan meyveler, makinenin içindeki metallerden dolayı vitaminlerini kaybediyor.

Havuçlarınızdan maksimum seviyede su çıkartabilmek için onları 24 saat buzdolabında tutun.

Nişasta içeren meyvelerın suyunu sıkamayacağınızdan onları blenderda püre haline getirip arzu ettiğiniz meyve suyu ile karıştırabilirsiniz (örneğin muz ve havuç suyu)

Portakal kabuğu belli bir acılık oluşturduğundan kabukları ile sıkmayın.

Portakallı limonlu havuç suyu

3 mandalina, yarım limon ve 1 adet portakalın suyunu sıkın. Hazırladığınız karışımın içine 1-2 damla nar ekşisi ekleyin.

Tarçınlı armut suyu

4 armudu temizleyip kabuklarıyla dörde bölün ve kabukları soyulmuş 1 portakalla birlikte katı meyve sıkacağında sıkın. İçine 1 tatlı kaşığı toz tarçın ekleyip bardaklara paylaştırın ve hemen tüketin

Kerevizli domates suyu

1 taze kerevizin kabuklarını soyup yıkayın ve 5 orta boy domatesi kabuklarıyla katı meyve sıkacağında sıkın. Yarım çay kaşığı kadar tuz ve bir çay kaşığı karabiber ilave edip servis yapın.

Uzmanlara göre her geçen gün yayılan ve ölümlerle sonuçlanan domuz gribine karşı bitki çayları da çok etkili. Nane, limon, ıhlamur içerdiği vitaminler sayesinde hastalığın şiddetine etki etmekte. Bu nedenle kış aylarında özellikle ıhlamur, yeşilçay, ada çayı gibi içecekler de tercih edilmeli ve mümkünse bir miktar limon ve nane ile karıştırarak vitamin ve mineral değeri artırılmalı.

KIŞ ÇAYI

1 tutam ekinezya yağı, adaçayı, ıhlamur, hibiskus, 1 zencefil, 1 kabuk tarçın, 3 karanfil ve kuşburnu soğuk suyla yıkanıp bir arada kaynatılır. Demlenip sıcak servis edilir.