Etiketler:
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.467
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    Mısır Gevrekli Kurabiye

    Konu, '* Bebeklere Özel Menü' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    mısır gevrekli kurabiye gevrekli kurabiye resimli mısır Malzemeler
    1 su bardağı mısır gevreği
    3 çorba kaşığı yoğurt
    2.5 su bardağı un
    1 paket margarin
    1 çorba kaşığı zeytinyağ
    1 adet yumurta sarısı
    1 çay kaşığı karbonat

    2 çay kaşığı pul biber (çocuklara yapıyorsanız bu mikratı azaltın ama az da olsa koyun) Çöreotu


    HazırlanışıUnu, yoğurdu, küp küp kesilmiş margarini, zeytinyağını, pul biberi,karbonatı ve tuzu bir kapta karıştırın. Havanda dövülmüş ya da robotta çekilmiş mısır gevreğini ekleyin. Malzemeler özdeşleşene dek yoğurun. Hamur elinize yapışırsa çok az un ekleyin. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp avucunuzd ayuvarlayın ve çok az yağ sürülmüş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çöreotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pembeşelene dek pişirin.


     
  2. melegimeren

    melegimeren Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    750
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Mısır Gevrekli Kurabiye
    emeğine ellerine sağlık canım paylaşım için teşekkürler
     
  3. *GüMüŞ*

    *GüMüŞ* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.094
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Mısır Gevrekli Kurabiye
    buda çok güzel bide margarin yerine tereyağı kullanmamız daha sağlıklı olur emeğine sağlık.
     
Mısır Gevrekli Kurabiye konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mısır

    Mısır

    Mısır (Zea mays L.) bir kültür bitkisidir.Bütün dünyada yetiştirilir. Dişi çiçeklerden alınan püsküller, ince bir tabaka halinde, gölgelik bir yerde kurutulur. Dış Görünüş: Açık esmer veya kırmızı esmerimsi renkli, hafif ve özel kokulu, tadsız, 1 mm kadar genişlikte, uzun liflerden ibarettir. Bileşim: Karbonhidratlar, potasyum, sodyum ve kalsiyum tuzları taşır. Etki ve Kullanılış: İdrar...
  2. patlamış mısır

    patlamış mısır

    Patlamış Mısırın Patlaması Patlamış mısırın hikayesi beş bin yıl evveline, Amerika kıtasına kadar uzanıyor. Amerika yerlileri gıda için kullanılacak mısır ile içi daha sulu olan patlayabilir mısırların arasındaki farkı biliyorlardı. Kolomb kıtaya ayak bastığında yerlilerin mısır kültürünü gördü, ama asıl ilgi 1510'lu yıllarda Güney Amerika'da terör estiren Hernanda Cortes'in Aztek'lerin...
  3. Mısır Gevrekli Tavuk

    Mısır Gevrekli Tavuk

    mısır gevrekli tavuk mısır gevrekli tavuk şinitzel Mısır Gevrekli Tavuk Mısır Gevrekli Tavuk Malzemeler, Yarım kilo tavuk göğüs fileto 1 paket süt kreması Yarım su bardağı süt 1 kâse sade mısır gevreği 2 yemek kaşığı su Damak tadınıza göre tuz, karabiber Hazırlanışı, Tavuk etlerini orta büyüklükte parçalar bölün. Derin bir kapta krema, süt, karabiber ve tuzu karıştırın. Tavuk etlerini...
  4. Bardakta Mısır

    Bardakta Mısır

    Yaz sezonunun gelmesi ile beraber heryerde türemiş olan mısır satış şekli. İsteğe göre ketçap, mayonez ve bilimum baharat konuluyor.Ortalama olarak bir bardak 1-2 tl.Mısırı bu şekilde bardağa dökme fikri zannımca gazete yada mısırın yaprağına sarılıp, sokak ortasında ''Ne var ki!'' bakışlarıyla yürüyenler için düşünülmüş.Tabi onlar için değişen birşey yok, onlar yine onlar.Bu şekilde...
  5. Mısır Gevrekli Kurabiye...

    Mısır Gevrekli Kurabiye...

    Mısır Gevrekli Kurabiye Immm çok lezzetli görünüyo denemeye varmısınız kıslar hadi o zaman malzemelerden başlayalım .... Malzemeler: 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında) 100 gr (yarım su bardağı) toz şeker 1 adet yumurta 100 gr kuru üzüm (1 su bardağı) 180 gr un (1,5 su bardağı) 120 gr mısır gevreği (4 su bardağı) Hazırlanması: 1-Fırını 165C'ye getirip ısıtın....

Sayfayı Paylaş