Mısırın Püskülü Bile Eczane Gibi

>ÖZLEM<

Yeni Üye
Üye
Mısırın Püskülü Bile Eczane Gibi
Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Metin Deveci, tarla bitkisi olan mısırdaki püskülün bir çok hastalığı tedavi edici özelliğe sahip olduğunu söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Deveci, 1980 yıllarına kadar Karadeniz'de bol miktarda yetiştirilen, ancak taban arazilerde bile fındık tarımının yaygınlaşması sonucu ekim alanları oldukça azalan mısır tarımının taban arazilerde yeniden yaygınlaşmasının bölge açısından yaralı olacağını kaydetti. Mısırın insanlar tarafından gıda olarak tüketilmesi ve hayvan beslenmesinde kullanılmasının yanında, mısır püskülü tıbbi amaçlarla da kullanılabileceğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Deveci, "Mısır püskülünden yapılan çay, idrar yollarına, böbrek iltihaplarına, kalp ödemlerine, romatizma ve gut hastalığına iyi gelmektedir" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Deveci, "Mısır püskülleri, tozlaşma ve döllenme başlamadan önce kesilir ve gölgede iyice kurutulur. Kaynatılmış bir cezve suyun içerisine bir tutam mısır püskülü katılarak 5-8 dakika bekletilir ve daha sonra içilebilir. İdrar sökücü olarak kullanılmasının yanında, zayıflatma ve bedendeki yağı azaltma ilacı olarak da kullanılabilir. Mısır püskülü çayı, taş yapıcı idrar yolları hastalıklarında, kalp ödeminde ve başka ödemlerde olduğu kadar, böbrek iltihabı, mesane nezlesi, romatizma ve gut hastalığında da başarıyla kullanılabilir. Ayrıca, çocukların ve yaşlıların altını ıslatma problemlerini giderir ve böbrek sancılarının azalmasına yardımcı olur. Tüm bu rahatsızlıklarda, günde 3-4 defa mısır püskülü çayı içilebilir" ifadelerini kullandı.
 
Geri
Üst