Melekler Mekanı
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
PORTAL
Soru Sor
Sağlık Sorusu
Hamilemiyim Sorusu
Cinsellik Sorusu
Hamilemiyim
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Melekler Mekanı
Melekler Mekanı Her Telden
Adım adım Türkiye
Tarih
Eski Uygarlıklar
Miteoloji Lydia'lı Arakne
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="*MeleK*" data-source="post: 21061" data-attributes="member: 41"><p><strong><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Athena insanların yaptığı bütün sanatların ve işlerin, özellikle kadınların yaptıkları ince nakışların işlemelerin koruyucusudur. Hera'nın gelinliğini kendi elleri ile hazırlamıştır. Bu gibi işlerde oldukça başarılı olan O donemde Yunanlı kadınlar bile sanatlarını Athena'yı çalışırken seyrederek öğrendiklerini, onun öğütlerini dinlediklerini söyleyerek övünürler. Fakat iyi kalpli yumuşak Athena'nın da zaman zaman öfkeye kapılıp kalp kırdığı, intikam aldığı olur.. </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: navy">Efsaneye göre Lydia'lı güzel bir kız olan Arakne gergef işlemekte, oya yapmakta o kadar başarılıdır ki arada sırada Nympha'lar bile, ormanlardan ve su başlarından ayrılarak onu izlemeye gelirler. Bir gün periler ona bu güzel sanatı bu kadar hoş geregef işlemeyi sana Zeka Tanrıçasımı öğretti diye sorarlar. Arakne ise "O kim benimle boy ölçüşebilir, ben bu işte herkesi hatta Athena'yı bile geride bırakırım " diye karşılık verir. </span></span></span></strong></p><p></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: navy">Athena bütün bunları duymuştur. İhtiyar bir kadın şekline girerek Arakne'nin yanına gelir. "Kızım" der: "İhtiyarlık insana yalnız keder ve üzüntü getirmez, tecrübe de getirir. Öğütlerimi yabana atma, evet sen sanatında çok başarılısın, bütün kadınları, kızları geçebilirsin fakat bir tanrıçanın gücü, sanatı herşeyin üstündedir. Kendini okadar büyük görme." </span></span></span></strong></p><p></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: navy">Arakne: "Ben gurura kapılmıyorum, kendimi büyük görmüyorum, gerçeği söylüyorum. İsterse Athena gelsin, ben onunla da yarışa girerim der. </span></span></span></strong></p><p></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: navy">"İşte geldi" diyerek zeka tanrıçası ihtiyar kadın şeklinden çıkar ve kendi tanrısal görüntüsüne bürünür. Sonra kendisiyle övünen Arakne'ye 'Sen ölmeyeceksin; fakat benimle boy ölçüşme cesaretini gösterdiğin için hayatını ağ üstünde asılı olarak geçireceksin" diyerek Arakne'yi bir örümceğe çevirir.</span></span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="*MeleK*, post: 21061, member: 41"] [B][COLOR=navy][FONT=Verdana][SIZE=3]Athena insanların yaptığı bütün sanatların ve işlerin, özellikle kadınların yaptıkları ince nakışların işlemelerin koruyucusudur. Hera'nın gelinliğini kendi elleri ile hazırlamıştır. Bu gibi işlerde oldukça başarılı olan O donemde Yunanlı kadınlar bile sanatlarını Athena'yı çalışırken seyrederek öğrendiklerini, onun öğütlerini dinlediklerini söyleyerek övünürler. Fakat iyi kalpli yumuşak Athena'nın da zaman zaman öfkeye kapılıp kalp kırdığı, intikam aldığı olur.. [/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][SIZE=3][FONT=Verdana][COLOR=navy]Efsaneye göre Lydia'lı güzel bir kız olan Arakne gergef işlemekte, oya yapmakta o kadar başarılıdır ki arada sırada Nympha'lar bile, ormanlardan ve su başlarından ayrılarak onu izlemeye gelirler. Bir gün periler ona bu güzel sanatı bu kadar hoş geregef işlemeyi sana Zeka Tanrıçasımı öğretti diye sorarlar. Arakne ise "O kim benimle boy ölçüşebilir, ben bu işte herkesi hatta Athena'yı bile geride bırakırım " diye karşılık verir. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Verdana][COLOR=navy]Athena bütün bunları duymuştur. İhtiyar bir kadın şekline girerek Arakne'nin yanına gelir. "Kızım" der: "İhtiyarlık insana yalnız keder ve üzüntü getirmez, tecrübe de getirir. Öğütlerimi yabana atma, evet sen sanatında çok başarılısın, bütün kadınları, kızları geçebilirsin fakat bir tanrıçanın gücü, sanatı herşeyin üstündedir. Kendini okadar büyük görme." [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Verdana][COLOR=navy]Arakne: "Ben gurura kapılmıyorum, kendimi büyük görmüyorum, gerçeği söylüyorum. İsterse Athena gelsin, ben onunla da yarışa girerim der. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Verdana][COLOR=navy]"İşte geldi" diyerek zeka tanrıçası ihtiyar kadın şeklinden çıkar ve kendi tanrısal görüntüsüne bürünür. Sonra kendisiyle övünen Arakne'ye 'Sen ölmeyeceksin; fakat benimle boy ölçüşme cesaretini gösterdiğin için hayatını ağ üstünde asılı olarak geçireceksin" diyerek Arakne'yi bir örümceğe çevirir.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
Adı
İnsan doğrulaması
İnsan olduğunu doğrulayın aşağıya insanım yazın :)
Cevap yaz
Melekler Mekanı
Melekler Mekanı Her Telden
Adım adım Türkiye
Tarih
Eski Uygarlıklar
Miteoloji Lydia'lı Arakne