Muhabbet kuşu ( yavru ) kaçıncı günde yumurtadan çıkar ?

Bir çift ingilizim var çiftleşiyolar 3 defa da yumurta yaptı hep boş çıktı en sonuncu yumurtlamada yni 3üncü yumurtlamada baktım yumurtanın sadece 1 inde siyahlık vardı o da en sona kaldı ama kırıp attılar zaten 18 günde çııkması gerekirken 3-4 geçikti kırdı galiba anlayacağınız yine hüsran ...yumurtalar bitti ama dişi hala yuvayla uğraşıyo ne yapmam gerek yardım neden olmuyo bu kuşlar nette bakmadığım yer araştırmadığım şey kalmadı gibi..yardımmmm.....
Kardeşim kuşu erkekle bir yıka kendine gelsin yuvalığı çıkar 4 hafta sonra tekrar tak ve dişi ve erkeğin popo türlerinden biraz kes yani kısalt o zaman yumurta alırsın
 
normalde 18. yada 19. günde çıkar. ancak yumurtanın döllenmiş ve anne kuş tarafından iyi kuluçkalanmış olması gerek. dişi duş haddinden fazla yumurtaları kendi hallerinde bıraktıysa yumurtalar bozulabiliyor. dişinin tuvalet ve nadiren su içme ihtiyacı dışında yuvalıktan çıkmaması gerekiyor. bu nedenle erkek kuş dişiyi kuluçkadayken kendi besler.
 
Beyler bazı arkadaslar Yumurtayı ellerseniz Yumurtaya kokunuz siner kafesi eldivenle temizleyin falan yazmıs :D Muhabbet kuslarının Ceresinde Bulunan delikler Solunum amaclıdır. Muhabbet kuslarının koku alma yetisi yok denecek kadar azdır. Yumralarını kıran kuslar genetik oldugu gibi bazı kuslar Fazla rahatsız edildigi zaman strese girip yumurta kırıp yavru öldürme olayını gercekletirir. Öyle kuslar vardırki yanında yumurtasını alsanız umrunda bile olmaz yavrusunu eline alırsınız elinizde yavrusunu besler. Önerim Gözlem yapıp Kusunuzun karakterine göre hareket etmeniz.
Çok haklı. Benim kuşlarım evcil. Yuvalığında kendim elimle yulaf veriyorum. Yukurtalarına bakacağımda yuvalığın kapısında bekliyor. İşim bittiğinde kapağı kapatmaya başladığım an tekrar girip yatıyor. Yani her yazılana inanmayın. Her kuşun karakteri farklı bu sizin gözleminize ve kuşla olan iletişiminize, ilginize bağlı.
 
Geri
Üst