1. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.175
    Beğenilen Mesajlar:
    1.676
    Ödül Puanları:
    113

    Müthiş Bir Peynir Tabağı Nasıl Hazırlanır?

    Konu, 'Sandviç - Kanepeler' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Bu konu; Müthiş Bir Peynir Tabağı Nasıl Hazırlanır hakkında bilgiler vermektedir.

    Sevgili melekler, misafir sofralarının masayı süsleyen detaylarından biri de peynir tabaklarıdır. Özellikle içki sofralarının vazgeçilmezi olan peynir çeşitleri harika bir sunumla ortaya getirildiğinde misafirler tarafından son derece beğenilir. İşte biz de bu sayfamızda harika bir peynir tabağı hazırlamak için yapmanız gerekenleri bu sayfamızdan sizlerle paylaşıyoruz....



    [​IMG]


    Herkesin eli lezzetli yemeklere yatkın değildir. Yine de konu sofra olunca birkaç çeşidi iyi yapmak bile çoğu zaman kurtarıcı olabilir. Lezzetli, tablo gibi görünen ve eksiksiz hazırlanmış bir peynir tabağı da sizin spesyaliteniz olabilir. Mükemmel bir peynir tabağı oluşturuyorsanız doğum günlerinde, davetlerde, kahvaltı veya brunch’larda fark yaratan biri olabilirsiniz.



    Peynir Tabağı İçin Peynir Seçmek

    Bir şarküteri ya da marketteki peynir reyonu önünde durup onlarca peynir arasından nasıl bir seçim yapılması gerektiğine karar vermek zordur. Peynir seçerken belli kriterlerinizin olması işi kolaylaştırır. Bu kriterleri özetlersek:
    Tat dengesi oluşturmak (Hafiften keskin tatlı peynirelere doğru)
    Doku dengesi oluşturmak (Sert peynirlerden yumuşaklara doğru)
    Görünüm açısından renk ve şekil çeşitliliği yaratmak (Yuvarlak, üçgen, sarı, beyaz peynirler gibi)

    Peynirlerin dış görünümlerine bakarak yumuşak mı ya da keskin bir tada sahip mi anlamak zor olabilir. Peynirleri yeterince tanımıyorsanız yerel bir şarküteriden tadarak peynir seçebilirsiniz. Süpermarketlerde bunu yapamazsınız ama mahalle dükkanları size yardımcı olur, ürünleri tatmanıza izin verir.


    Peynir tabağı hazırlarken eğer şu ipucunu hatırlarsanız, işler daha hızlı ve doğru bir şekilde ilerleyebilir: Peynir tabağında eski bir peynir, taze bir peynir, keçi peyniri ve küflü bir peynir (Rokfor vb) mutlaka olmalıdır.

    Eski peynirler yapıldıktan sonra hemen tüketilmeyen, olgunlaşma süresi uzun peynirlerdir. Örnek olarak eski kaşar, çedar, gouda, gravyer, kamamber, parmesan peyniri ve tulum peyniri sayılabilir. Bu peynir çeşitlerini ülkemizde hemen her şarküteri ve süpermarkette bulabilirsiniz. Eski peynirler genellikle sert ve gevrek olurlar. Tuzlu ve lezzetlidirler. Saydığımız peynirler arasında kamamber, kabuklu yüzeyine karşı içi kremsi bir peynirdir ve keskin bir kokusu vardır.

    Taze peynirler ise yapıldıktan sonra fazla bekletilmeden satışa sunulan, olgunlaşma süresi kısa peynirlerdir. Taze kaşar, beyaz peynir, dil peyniri, mozarella, ricotta (lor) peyniri ve labne örnek olarak sayılabilir.



    Peynir Tabağı Sunumu

    Yeterince peynir aldığınıza ikna olduktan sonra sıra geliyor sunuma. İyi bir peynir tabağı bir sanat eseri gibi gözükebilir. 3 ile 5 çeşit peynir ile güzel ve iştah açıcı bir peynir tabağı hazırlanabilir. Peynirler tabağa dizilirken en hafiften en güçlü peynire doğru saat yönünde dizilir. Tabak diyoruz ama peynir tabağı en çok ve en şık peynir tahtalarında hazırlanır. Paşabahçe gibi, mutfak servis ürünleri satan mağazalarda, peynir tahtası ve peynir bıçakları set olarak bulunabilir. Peynir bıçakları yerine tereyağı bıçakları da kullanılabilir. Peynir tahtası yerine seramik ya da cam pasta tabakları, dar kaseler ve düz tabaklar da kullanılabilir.

    Peynir tabağıyla birlikte her peynir için ayrı bir bıçak sofraya getirilmelidir. Peynir tabağınızı zenginleştirmek için ceviz, kuru kayısı, kuru incir benzeri yemişlerden ve üzüm, elma, armut, kavun gibi meyvelerden yararlanabilirsiniz. Peynirle birlikte baharatlı krakerler, taze ekmek dilimleri, turşu, zeytin, salam, jambon benzeri diğer şarküteri ürünleri de peynir tabağında yer alabilir. Görüldüğü gibi peynir tabağı için malzeme bol ve bunları nasıl bir araya getirip nasıl bir tablo ortaya koyacağınız, size bağlı. Şimdiden afiyet olsun!

     
Müthiş Bir Peynir Tabağı Nasıl Hazırlanır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kahve Tabağına Nasıl Bakılır?

    Kahve Tabağına Nasıl Bakılır?

    kahve falında tabağa nasıl bakılır kahve falında muhabbet kuşu falı muhabbet kuşu falda Kahve tabağının içindeki telveyi süzülür, tabak dik şekilde tutulur, gözümüzle dört parçaya bölmeliyiz. Şimdi de fincanda gördüğümüz şekilleri...
  2. Peynirin iyisi nasıl anlaşılır? Peynirin faydası..

    Peynirin iyisi nasıl anlaşılır? Peynirin faydası..

    çeçil peyniri nasıl yenir peynirin tuzu nasıl alınır küflenmiş kaşar yenir mi kaşar neden küflenir Peynir yemek için ne çok bahanemiz var! Kahvaltıda tek başına yediğimiz yetmez, börekte, yemekte, makarnada, çorbada hatta tatlıda bile kullanırız. Peki, gerçekten kaliteli, besin değeri yüksek ve uzun süre bozulmadan muhafaza edeceğimiz bir peyniri nasıl anlarız? Peynirin faydalarından nasıl...
  3. Hellim peyniri nasıl kızartılır

    Hellim peyniri nasıl kızartılır

    hellim peyniri nasıl kızartılır hellim peyniri, nereye aittir, nasıl kızartılır, nasıl pişer, nasıl yapılır, tarifleri, yapılışı, kızartma, hakkında detaylı bilgiler burada arkadaşlar Hellim peyniri Kıbrıs'a has bir lezzettir. Kıbrıslı'ların sofrasından eksik etmediği, içersine taze nane yaprağıda koyarak ya da kızartarak yedikleri bir peynir çeşididir Melek'lerim. Kıbrıs Rumlarının...
  4. Etkileyici bir CV nasıl hazırlanır nasıl hazırlanmalı kızlar

    Etkileyici bir CV nasıl hazırlanır nasıl hazırlanmalı kızlar

    Kızlar işsizim bir kaç yere cv göndereceğim ama, etkileyici güzel ve ikna edici bir cv nasıl hazırlanır tam olarak bilmiyorum. Bu konuda sizden yardım bekliyorum. Sağolun.
  5. Evde Peynir Nasıl Yapılır

    Evde Peynir Nasıl Yapılır

    Evde Peynir Yapımı Evde Peynir Nasıl Yapılır Peynirievde yapmak isteyen Melek'lerimiz ve misafirlerimiz için, bu yazımızda evde peynir tarifini sunuyoruz. Merak etmeyin o kadar da zahmetli değilmiş evde peynir yapmak Melek'lerim:) 72°C 'ye kadar ısıtılmış, sonra 32°C-35°C arasına kadar soğutulmuş 1 tencere (10lt süt) süt için (1 çay kaşığı) rumeli doğal şirden peynir mayası yeterlidir....

Sayfayı Paylaş