muzlu jöleli pasta

*MeleK*

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yönetici
muzlu jöleli pasta
muzlu jöleli pasta jöleli pastalar pasta yapımı jölesi yapımı
malzemeler
2 paket Eti Kakaolu bisküvi (petit beurre değil, üstünde Eti Kakaolu yazıyo)
2 paket muzlu jöle (1 kutudan 2 paket çıkıyor)
2 kaşık yoğurt
2 adet muz

Yapılışı:
muzlu jöleyi üstündeki tarifine göre hazırlayın.10 çay bardağı çıkıyor sıvı şekilde.
sonra tepsinin dibine muzları yuvarlak yuvarlak doğrayın ve üzerine hazırladığınız jöleden 3 çay bardağı koyun ve buzluğa koyup donmasını bekleyin.Bu arada 2 kaşık yoğurla 2 çay bardağı jöleyide karıştırın ve donmuş olan muzlu jölenin üstüne dökün.ve tekrar buzluğa koyup bu yoğurtlu karışımında donmasını bekleyin.daha sonra 2 paket kakaolu bisküviyi robotta un haline gelene kadar kıyın.ve kalan 5 çay bardağı jöleyide bu un halindeki bisküviyle karıştırın.bunuda donmuş olan yoğurtlu jöleli karışımın üstüne dökün ve tekrar buzlukta dondurun.1 gece bekletin. servis yapacağınız zaman bu tepsiyi ocağın üstünde çok hafif gezdirin ki biraz çıkması kolay olsun ama sakın çok gezdirmeyin jöleler erir va pastanız bozulur.ocakta gezdirdikten sonra pastanızı bir tepsiye ters çevirip çıkarın.en üstte muzlar,ortada yoğurt -ki kimse onun yoğurt olduğuna inanmayacak-en alttada bisküvi olacak.


Not: bunu yapacağınız tepsi çok büyük olmamalı yani çapı 20 cm falan olmalı, derinliğide 5 cm falan olsun.


ben bu pastayı çok seviyorum hem yapımı kolay hemde çok lezzetli.isterseniz değişik meyvelerlede yapabilirsiniz.çilek, portakal,kivi olabilir.hangi meyveyi kullanırsanız o jöleden kulanırsınız
 

Benzer İçerikler

Üst