sıcak yaz günlerinde serinletecek enfes hafif bi tatlı tarifini paylaşmak istedim sizlerle umarım beğenirsiniz .
Malzemeler: Muhallebisi için: 1 litre süt 1 su bardağı un 125 gr. tereyağı 8 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya Tepsinin en altına döşemek için: Yaklaşık 200-250 gr hindistan cevizi Krem Şantisi için: 1paket krem şanti 1 su bardağı süt Meyve olarak: 3 adet muz Yapılışı: -Margarin hariç tüm malzeme soğukken karıştırılır pişirilir. -Margarin eklenip mikserle çırpılır. Büyük fırın tepsisine hindistan cevizi serpilip sıcak muhallebi dikkatlice dökülür.Kaşıkla düzeltmeler yapılır.Rulo olacağı için ince bir kat olması yeterli. -Şanti ve süt çırpılır. muhallebinin üzerine yayılır.
Servis etmeden önce buzdolabında en az 3-4 saat bekletilir. -Tepside ki şantili muhallebi tam ortadan 2'ye,enlemesine de 2 parmak kalınlığında şeritler tepsi boyunca kesilir. -2 parmak kalınlığında şeritler,alttan hindistancevizi rendesiyle birlikte rulo yapılır.