Nasıl Hamile Kalırım ?

Uzman SühaN

Administrator
Nasıl Hamile Kalırım ?
hamile,nasıl hamile kalınır,nasıl hamile kalırım,hamile kalma,gebe kalma,nasıl gebe kalınır

Bir çok çift için gebeliği sağlama sabır gerektiriyor ve akabinde hamile kalma ile ilgili ,genel bir bilimsel bilgiye sahip olmak gerekiyor. Hamileliği sağlamak için ovülasonun gerçekleşmesi ve ovül dönemlerinde ,ovülden bir kaç gün önce ilişkiye girilmesi gerekiyor..


Yumurtlama zamanlaması, her kadın için farklıdır ve birçok faktör tarafından belirlenir.Bir kadının yumurtladığını bilmesi, akabinde doğal olarak hamile kalabilmesi için ilişkide bulunması, hamile kalmanın en önemli parçasıdır. Kadınlar, genellikle, yumurtlamadan beş gün önce bereketli günler sırasında verimli olurlar. (Ovülasyondan bir kaç gün önce ilişkiye girme gebe kalma şansını artırır. )Hamile kalmaya çalışan çiftler, verimli günler boyunca her gün birlikteliği sağlamalıdır.


ovülasyon.jpg




Çok çeşitli fiziksel veya hormonal koşullar ve yaşam tarzı faktörleri erkeklerde ve kadınlarda infertiliteye neden olabilir. Kısırlığın tanımı, 12 aylık normal, korunmasız cinsel ilişkiden gebelik elde edilmemesidir.Bir kadının hamile kalabileceği herhangi bir döngüde sadece altı gün var ; beş gün ovulasyona ve ovulasyondan 24 saat sonra. Bunun nedeni, sperm kadının bedeninde 5 gün yaşayabilmesidir ve yumurta sadece 12-24 saat yaşar.


Bununla birlikte, ne zaman gebe kalacağınızı bilmenin anahtarı, yumurtladığınız zamanı bilmektir. Ovulasyonun kesin zamanlamasını bulmak zor olabilir ..


Zaman ilişki kuralları

Haftada iki veya daha fazla ilişkide bulunmak , kadınların hamile kalma şansını arttırır.
Uzun süren yoksunluk, bir erkeğin sperminin kalitesini düşürebilir.
Birliktelik için en uygun zaman genellikle yumurtlamadan beş gün önce olan bereketli günlerdir.



Yumurtlamanın pek göze çarpan belirti olmadığı için, ovulasyon tahmin etmek zor olabilir. Çiftler, bir kadının ovulasyonunu daha iyi tahmin etmek için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirler.

Adet döngüsü takibi

Birçok kadın ovulasyonun ne zaman gerçekleşeceğini daha iyi tahmin edebilmek için adet döngüsünü bir takvimle izler. Adet döngüsü, menstruasyonun ilk gününden bir ay sonra kanamanın menstruasyon kanamasının ilk gününe kadar devam eder. Ortalama adet döngüsü 28 gün sürer, ancak bazı kadınların menstrüel döngüsünün 21-36 gün sürmesi nadir değildir. Çoğu kadın, 28 günlük adet döngüsünün 14-16. Günlerinde yumurtlar . Bu ortalama bir orandır, bu nedenle kadınlar bu günlerden biraz daha erken veya daha sonra yumurtlamaya başlamalarını düşünmelidirler.

Öte yandan, düzensiz bir dönem, menstrual döngü olarak tanımlanır ve bu menstrual döngü 21 günden daha kısa veya sürekli olarak 36 günden uzun sürer. Çevrim süreniz dolaşıma göre önemli ölçüde değişirse, bazen 28 gün, daha sonra 40 gün, daha sonra 32 gün sürecek olursa, "düzensiz" olarak da kabul edilebilir.

Adet günü nasıl hesaplanır ?



Ek Bilgi ;

Klasik bir kağıt takvimi mükemmel bir izleme aracı iken, akıllı telefonlar için birçok uygulama adet döngüsünün izlenmesine yardımcı olabilir.

Yumurtlama genellikle düzenli menstruasyon döngüsü olan bir kadında beklenen adetten 12-14 gün önce gerçekleşir. Örneğin, 28 günlük döngüsü olan bir kadın genellikle 12-16. Siklus günleri arasında ovülasyon yapacaktır.

Adet döngüsü zaman çizelgesi (ortalama 28 gün döngüsüne dayalıdır)

1-5. Gün: Hafiften ağır vajinal kanamalar oluşur.
Gün 6-14: Bir yumurta yumurtalık folikül içinde olgunlaşır ve embriyo alımı için hazırlık aşamasında endometriyum kalınlaşır.
Gün 15-16: Yumurta, yumurta bırakır ve sperm varsa herhangi bir noktada döllenebilir.
Gün 17-28: Yumurta fallop tüpünden rahmine üç ila beş gün yolculuk eder. Döllenirse, ortaya çıkan embriyo (döllenmiş bir yumurta) uterin astar üzerine implantasyon yapabilir ve kadın hamile kalır. Eğer yumurta döllenmezse, uterin astar dökülecek ve döngü tekrar başlayacaktır.


Serviks mukusundaki değişiklikler

Yumurtlama zamanında bir kadının servikal mukusu, renksiz bir yumurta beyazı gibi görünerek renk ve tutarlılıkta değişebilir . Bu yöntemin doğruluğu sınırlıdır ve serviks mukusundaki değişiklikleri yorumlamak zor olabilir.

Fertil günlerinizi servikal sıvınızla belirleyin.



Bazal vücut ısısı tablosu

Yumurtlamayla ilgisi olmayan sıcaklık dalgalanmaları nedeniyle oldukça güvenilmez olduğundan ovülasyonun izlenmesi çok doğru değildir.Teorik olarak, ovulasyon sırasında bir kadının ısısı hafifçe artabilir. Yumurtlamanın ne zaman gerçekleşeceğini önceden tahmin edebilmek için, bir kadın sabahları kalktığında ısıyı test edip bir yere kaydetmelidir.. Çoğu kadının vücut ısısı, ovülasyondan sonraki gün yaklaşık yarım derece yükselir.

Birkaç aylık günlük sıcaklık izlemesinden sonra, bazı kadınlar sıcaklığın ne zaman yükseldiğine dair bir model bulmaya başlayacak ve böylece menstruasyon döngüsünde yumurtlamanın ne zaman başlayacağını ve o zaman seks yapmaya hazırlanacağını tahmin edebilecek.

Ateş ölçme yöntemi ile hamile kalma


Yumurtlama öngörme kitleri

Bu kitler, yumurtlamanın gerçekleşmesinden 12-36 saat önce artan lüteinizan hormon (LH) için idrarı denetler. Kadınlar yumurtlamayı düşündükleri tarihten birkaç gün önce test etmeye başlamalıdır.

Yumurtlama öngörücü kitlerinin en büyük yararı, bir kadının yumurtlamayı doğru bir şekilde tahmin edebilmesi için kendi döngüsünü aylarca gözlemlemek zorunda kalmamasıdır. Dezavantajları, bu kitlerin herkes için, özellikle de ovulasyon için ilaç kullanan kadınlar için işe yaramaması ve yaklaşık %80 oranın da doğru olmasıdır.

Ovülasyon testi (kiti ) kullanımı ve değerlendirme
 
Son düzenleme:
bu bilgilerle inşallah hamile kalacağım ve burdan yzacağım beyza ablam bilmediğim çok şeyi senden öğreniyorum canımsınnnnnnn
 
Merhaba, inşallah mutlu haberlerinizi alırız, Gelişmeleri bizimle mutlaka paylaşın.
 
Ortalama bir 28 günlük adet döngüsünde, ovülasyon tipik olarak bir sonraki adet döneminin başlamasından yaklaşık 14 gün önce gerçekleşir. Ancak çoğu kadında ovulasyon menstrüel siklüsün orta noktasından önce veya son dört gün sürer. Pek çok kadın gibi, 28 günlük adet döngüsüne sahip olmaz , menstrual takvim tutarak döngünüzün uzunluğunu ve orta noktasını belirleyebilirsiniz. Eczaneden ovülasyon testlerinden tedarik edip günlerinizi kolayca belirleyebilirsiniz.İki çeşit ovülasyon testi var.İdrar dan ve tükürükten. Benim size tavsiyem tükürükten olanı tercih edin. Uzun süreli kullanabiliyorsunuz.
 
Çocuk sahibi olma arzusu, bazı kadınları daha sağlıklı yaşam tarzı seçimleri yapmaya teşvik edebilir. Yediklerini içtiklerini aktivitelerini kısacası yaşam tarzını düzene sokmaları gebeliği sağlamada etkinlik sağlayabilir.Yumurtlamanız olduğunda ve ovulasyon gününden beş gün önce ve düzenli birlikteliğin sağlanması , gebe kalma olasılığını artırabilir.Birkaç faktör hamilelik veya gebe kalma hızını etkiler.
 
Bende hamiel kalmak istiyorum. Bu yüzden regl tarihlerimi düzenli olarak kaydediyorum. Bu şekilde ovülasyon günlerimi saptıyorum. Ayrıca eczaneden ovülasyon kitlerinden aldım bu şekilde yumurtlama günümü takip ediyorum. Eşimle birlikte sağlıklı bir diyete başladık gebeliği kolaylaştırmak için. Burda yer alan bilgilerde çok işime yaradı her bir detayı dikkate alıyor ve uyguluyorm.
 
Kadınların cinsi münasebetten hemen sonra hamile kalmamaları bilinen bir gerçektir, çünkü bir sperm fallop tüpünde bulunan bir yumurtaya ulaşıp döllemesi altı gün sürmektedir.Döllenmiş yumurtanın gelişmesi için rahim duvarı örtüsüne yerleşmesi için en az altı ila on günlük bir süre gerekirDüzenli cinsel ilişkiye giren (iki üç günde bir) kontrasepsiyon kullanmayan çiftlerin% 80 bir yıl içinde hamile kalacaktır.Bazı insanlar ters pozisyonunun bir fark yarattığına inanıyor. Hiçbir garanti olmamasına rağmen, bazıları misyoner pozisyonunun gebe kalma şansınız artırdığını vurgulamaktadır. Bu pozisyon spermin rahim içine daha hızlı yüzmesini sağlamaktadır.
 
5 aydır hamile kalmak istiyorum ama olmuyor 9 aylık evliyim adetim düzenli acaba eşimdemi sorun var bilmiyorum
 
Merhaba, 1 yıl düzenli birlikteliğe rağmen gebelik elde edilmezse bir problem olduğu düşünülür. Bunun için de bir problemin tespiti için çift olarak değerlendirme gerekir. Sorun eşinizde yada sizde olabilir , her ikinizde birden de olabilir. 3 ay için de gebelik elde edemezseniz mutlaka bir hekime görünün..
 
Nasıl hamile kalırım, en çabuk nasıl hamile kalınır? Bu sorular sitemize sıklıkla yönetiliyor. Çabucak hamile kalmak ve sağlıklı bir bebek doğurmak ister misiniz? Doğurganlığınızı doğal olarak arttırmak ve gebe kalmak istediğinizde sorun mu yaşıyorsunuz? Bir bebek sahibi olmanın heyecan verici kararını verdikten sonra, mümkün olduğunca çabuk hamile kalmak istemeniz normaldir. Herhangi bir gecikme doğal olarak sizin veya eşinizin doğurganlığı hakkında şüpheleriniz olmasına yol açabilir. Düzenli olarak ilişkiye girmek hamile kalmak için çok önemlidir, ama çok az ve çok fazla şansınızı etkileyebilir.Bu yüzden tavsiye edilen , her gün değil, sadece haftada 2 ila 3 kez ilişki olmalıdır. Ve bereketli günlerinizde ilişkiye girdiğinizden emin olun. Yumurtlamadan bir kaç gün öncesi ve yumurtlama gününde ilişkiye girin. Yumurta 5 gün rahimde yaşayabilir ve yumurtayı dölleyebilir.Genel sağlığınız için sigara içmenin kötü olduğunu öğrenmek sizi şaşırtmasa da, doğurganlığınız için ne kadar kötü olabileceğinin farkında olmayabilirsiniz. Sigara içen kadınların iki kat daha infertil olma olasılığı vardır. Sigara içiyorsanız mutlaka bırakın .Doğumsal kusurları önlemeye yardımcı olmak için hamile kalmadan önce her gün en az 3 ay süreyle 400 mikrogram (mcg) folik asit alın.Sigara ve alkol içmeyi bırakın . Bir tıbbi durumunuz varsa, kontrol altında olduğundan emin olun. ( astım, diyabet, ağız sağlığı, obezite veya epilepsi ) Ayrıca aşılarınızın güncel olduğundan emin olun.Aldığınız reçeteli ilaçlarla ilgili olarak bir sağlık uzmanıyla konuşun. Bunlara diyet veya bitkisel takviyeler dahildir.İş yerinde ve evde enfeksiyona neden olabilecek zehirli maddeler veya malzemelerle temastan kaçının. Bir yıl düzenli ilişkiye rağmen gebelik elde edemiyorsanız mutlaka hekime görünün.
 
Geri
Üst