Okuyunca uzun uzun bir of cektim,biraz rahatladim.Ama bu gidisin offf degil,offlarrr cekmekle bitecegi yok.Anlamadigim yada anlayip akila mantiga sigdiramadigim o kadar cok konu varki...yok iste bir mantigi yok,dusun dusun bulamiyorum.Eskiden kalkar kalkmaz netten haberlere bakardim,simdi haberleri okumakdan korkuyorum yinede dayanamayip soyle bir goz atinca da icim karariyor.Eskiden de boyle seyler var miydi diyecegim,sanirim yoktu.Ozenti olarak bakarsak,eskiden beri toplumumuzda ozenti var,okuyanlar vardir belki cok eski bir roman Araba Sevdasi ni.Iste orada da batililasmaya olan merakimiz ve bu yuzden insanlarin basina gelen komik olaylar,dustukleri komik durumlar anlatiliyordu.Medenilesmek iyi cok iyi hatta ama ozenti olarak yaptigimiz hersey gercektende komik duruyor.Batinin iyi yonlerini alirken,cogu kotu yununude aldik,bizim geleneklerimiz,goreneklerimiz hepsi ne guzel,bayramlarmiz,iftar yemekleri,ozel gunler ve geceler bize ait bize ozgu bize has seyler eee bunlarda yavas yavas unutuluyor,unutulan diger seyler gibi.Bu noktada da kopma basliyor,cunku paylasmayi da unutuyoruz,birine ufacik bir iyilik yapmak gozumuzde buyuyor yada yapsak bile cok onemli bir sey gibi abartip duruyoruz,bir anda bencillesiyoruz.Hersey bizim olsun,en iyisi,en guzeli bende olsun artik bu takintida basladi kimse digerini dusunmeden hep ben ben ben diyor.Bir ara vardi bilmem simdi var mi,marka takintisi.Hani gencler marka giymeyenlerle arkadaslik yapmazdi yada onu hor gorurdu,sanirim buna da tanik olan vardir.Aslinda cok sey var,bence en onemlisi paylasimi bilmek ve ogretmek...Yozlasmiyor muyuz,evet yozlasiyoruz bunu da kendi elimizle yapiyoruz belki bilerek ,belki bilmeyerek...Yine bunu degistirmek bize dusuyor...