Nevşehir Yöresel Yemekleri

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Nevşehir Yöresel Yemekleri
nevşehir yöresel yemekleri nevşehirin yöresel yemekleri nevşehir nevsehir yöresine ait yemekler
Nevşehir Yemekleri,nevşehirin yemek kültürü,nevşehir yöresel yemekleri,nevşehir yöresine ait yemekler,nevşehirin meşhur yemekleri,nevşehir

Nevşehir ilinde yapılan yöresel yemekler ve tariflerini paylaşıyorum kızlar...

nevsehir-2fd.jpg



Nevşehir ve yöresi yemeklerinin malzemeleri pek fazla olmamakla birlikte bölgesel denebilecek yemekleri vardır. Genellikle et tüketimi fazladır. Yörede sebzeciliğe de önem verildiğinden birçok sebzeyi kendileri yetiştirmekte ve yemeklerinde kullanmaktadırlar. Bölge, şarapları ile de ünlüdür.
Yöre mutfağından bazı örnekler aşağıdadır:

Çorbalar
tarhana, düğü, kesme, sütlü, patates çorbaları ve katma aşı.


Yemekler
ağpakla (fasulye, kemikli et) , soğanlama, dıvıl (patates ve bulgur), cacık, ayva dolması, çanak (et ve sebze) ,Nevşehir tavası (et) , zerdi pilavı, sızgıt (kışlık et kavurma), kömbe (bazlama) , kışlık ekmek (yufka), pastırma, sucuk.


Tatlılar
Bulama (un, pekmez, ceviz) , aşure, irmik tatlısı, dalaz (yumurta, süt, un, yağ, bal veya şeker), aside (un, pekmez veya şeker), hoşaf. Yörede kaliteli şarap üretimi de yapılmaktadır.
 
Geri
Üst