Fransız sandviç
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 5 dk
Malzemeler:
8 dilim tost ekmeği
100 gr dilimlenmiş kaşarpeyniri
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı tereyağı
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı:
* Tost ekmeklerini ve kaşarpeyniri dilimlerini su bardağı ağzıyla yuvarlak kesin. Ekmeklerin bir yüzünü tereyağı ile yağlayıp peynirleri yerleştirin. Üzerlerine hardal sürün. Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatıp kürdanla sabitleyin.
* Sıvıyağı tavada kızdırın. Süt, yumurta, tuz, karabiber ve kekiği bir kâsede karıştırın. Sandviçleri bu karışıma batırıp önlü arkalı kızartın. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.