ömrü uzatan yedi gıda

M

Misafir

Forum Okuru
ömrü uzatan yedi gıda
Amerikan Kanser Araştırmaları Enstitüsü (AICR), 2007'ye
sağlıklı bir
başlangıç yapmanız için, vücudu kanser, kalp krizi, Alzheimer ve
diyabet gibi ciddi rahatsızlıklara karşı koruyan besinlerin
listesini
açıkladı.


Kalbi koruyor

BADEM: Her gün, bir çay fincanın yarısını dolduracak miktarda,
yani 30
gram badem yemeyi ihmal etmeyin. Omega-3 asitli yağları açısından
oldukça zengin bir besin olan badem, kandaki kötü kolesterol (LDL)
oranını yüzde 4.4 oranında düşürüyor. Badem böylece damar
tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin düzenli olarak
çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor.

Diyabeti önlüyor

KAHVE: Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan sonra
görülen
Parkinson ve Tip-2 diyabete karşı vücudu koruyor. Kahvede bulunan
kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor.
Ayrıca
ağrı kesici özelliği de bulunuyor. Ancak kahveyi mutlaka kalsiyum
deposu olan sütle için. Böylece kafeinin kemikleri zayıflatmasını
engellemiş olursunuz.

Sinirleri rahatlatıyor

TARÇIN: Her yemekten sonra içinde bir miktar tarçın bulunan bir
tatlı
yemeyi unutmayın. Tatlı yemek istemiyorsanız, küçük bir çay
kaşığı
dolusu tarçını doğrudan suya ekleyerek içebilirsiniz. Tarçın kan
şekerini düzenliyor, ayrıca sinir sistemini rahatlatıyor. Öte
yandan
köri baharatının içinde bulunan Tumerik adlı maddenin eklem
iltihabını
ve romatizmayı önlediğini unutmayın.

Patatesi haşlayın

PATATES: Antioksidanlar yönünden çok zengin. Amerikan Tarım
Dairesi'ne
göre en yararlı 100 besinler arasında 17. sırada yer alıyor.
Akciğer
kanseri, diyabet ve kalp krizine karşı koruyor. Ancak patatesi
kızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında
pişirdikten sonra yemeyi tercih edin.

Kaslar için faydalı

SEBZE ÇORBASI: Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için
özellikle kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi. Ayrıca,
özellikle sebze çorbası sodyum bakımından zengin. Bir kase sebze
çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum, sinir sistemi ve
kasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Ayrıca
vücuttaki sıvı
miktarının dengesini düzenliyor. Ancak günde 1500 miligramdan fazla
sodyum tansiyon ve kalp rahatsızlıkları konusunda tam bir ters etki
yaratıyor.

Kansere karşı birebir

ZEYTİNYAĞI: Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor. Günde 25 ml.
zeytinyağı
alanların idrarlarında, hücrelere zarar veren "8oxodG" adlı
maddenin
seviyesinin azaldığını ortaya çıkardı. Zeytinyağı kanserin
yanı sıra
iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyor, 1
çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor. Bu nedenle
günde 6
çorba kaşığını geçmeyin.

Kanseri engelliyor

ÇAY: Siyah veya yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin
azaltılmasında etkili bir rol oynuyor. Çay, kadınlarda rahim
kanserine
yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor. Göğüs kanseri içinse bu
oran
yüzde 60'a kadar çıkıyor. Çay ayrıca Alzheimer ve kalp krizine
karşı
vücudu koruyor.
 
Üst