Ovulasyon (Yumurtlama) Bozuklukları

Mirmiga

Yeni Üye
Üye
Ovulasyon (Yumurtlama) Bozuklukları
yumurtlama bozukluğu yumurtlama bozuklukları kadında olmaması bozukluğu nasıl anlaşılır östrojen eksikliği nasıl anlaşılır
Ovulasyon bozukluğu yumurtlamanın olmaması veya düzensiz ve seyrek olasıdır. Kadınlarda yumurtlama bozukluğundan şüphelenen doktor hastadan bir kaç ay boyunca ateş ölçme yolula grafik isterler. Bunula adetin uzunluğunu yumurtlama zamanını ve sıklığını öğrenmeye çalışırlar. Bu bozukluklarda genelde ilaç tedavisi ile başarılı sonuçlar alınmaktadır. Doktor troid bezini de kontrol edip sorun olmadığını gördüğü takdirde yumurtanın olgunlaşmasını doğrudan ilaçla teşvik eder. Suni Hormon Klomifen ile teşvik edilen yumurtalıklar vücuda sahte bir östrojen eksikliği hissini alırlar. Östrojen hormonu adet döneminin ilk yarısında yumurtanın olgunlaşmasına yardımcı olurlar. Vücut eksiklik hissettiği taktirde daha fazla östrojen hormonu üretir. Yumurtanın olgunlaşması hızlandırılır ve yumurtlamanın başlamasına neden olur. Ayrıca ikinci yarıdaki adetler içinde pozitif bir durumdur. özellikle hormonların gelişimi bakımından olumludur. . Klomifen tedavisi ile genelde yumurtalıklar fazlası ile uyarıldığından birden fazla yumurtanın olgunlaşmasıda gündeme geldiğinden çoğul gebelik ihtimalide ortaya çıkmaktadır. Bu tedavide her kadının vücut yapısı değişik olduğundan ilaca vereceği cevaplar da değişik olmaktadır. İlacın az yada çok gelmesi ihtimaline karşı bu ilaç kullanılmaya başlandığında o dönemde herğün veya dokturun öngördüğü ölçüde ultrason tedavisine gerek olmaktadır. Yumurtalıklar klomifen tedavisine hiç cevap vermedikleri takdirde gonadotropinle uyarma yöntemi gündeme gelir.
İlaçlar ve hormon iğnelerinden başka birde hormon pompaları da vardır. Bilgisayarla yönlendirilen bu daimi enfüzyonlar vücutta taşınır ve yan etkileri yoktur. Ayrıca beyindeki hormon yönlendirmenin düzgün çalışmadığında ve düzensiz salgılandığında bunlar oldukça mantıklı yöntemlerdir.
DİYABET: Yumurtlama bozukluklarına neden olur. Birtakım sistemik hastalıklar da yumurtlamayı azaltır
YÜKSEK TANSİYON: Yumutlama bozukluklarına ve yumurtlamanın azalmasına neden olur. .
TROİD BEZİ RAHATSIZLIKLARI Troid bezi sessiz ve görülmiyecek şekilde çalışır ve organizma için çok önemlidir. Vücuttaki enerji bolizmasının dengesini belirler. Ayrıca büyümedede etkilidirler ve koletrolü düşürürler. Bunun yanısıra vücudun diğer hormoon yapıcı organlarını da etkilerler. Troid bezinin kadın hayatındaki rolü oldukça büyüktür. Kadınlar çocuk sahibi olacakları zamanda daha sık hormonal dengesizliklerle karşı karşıya kalırlar. Troid bezinin aşırı çalışmasının en tipik belirtileri sıcaklığa karşı duyarlılık kızaran nemli bir cild ve aşırı terlemedir. Hormonların aşırı çalışması stres tedirginlik ve hassasiyete neden olur. Birçok kadında şiddetli saç dökülmesi yaşanır. Troid bezinin aşırı çalışması kalp ve tansiyonu etkiliyebilir. . Nabız çabuk atar ve en ufak bedensel yorgunlukta kalp çarpıntısı başlar. Kadınlarda gebe kalma konusunda problemler çıkar. Troid bezinin aşırı çalışması dürumunda ameliyat yapılır
SAĞLIKSIZ BESLENME ÇEŞİTLİ VİTAMİN EKSİKLİKLERİ Alkol,kahve ve sigara:Vücutta dogal hormon gibi etki eden ağır ller ve sentetik maddelerde doğurganlığı azaltıyor. Ancak sağlıklı ve doğal beslendiğimizde bu maddelerin zararlarını aza indirebilirsiniz. Sigara doğurganlığı azaltıyor. Kadınlarda yumurta gelişimini önlüyor. Nikotin kadın rahim boynu ve rahim mukozasında biriktiği için döllenmeyi ve döllenen yumurtanın rahim içine tutunmasını güçleştiriyor. Ayrıca sürekli olark alkol alan kadınlarda karaciger fonksiyonlarını yerine getiremez hale geliyor. Hormon dengesini bozuyorve döllenmeyi zorlaştırıyor.
HASTALIK DIŞI ÇEVRESEL FAKTÖRLER Ağır çevre ve hava kirliliği de vücutta ağır hasar veriyor ve hormon dengesini bozuyor. Vücuttan bu zararlı maddeler atmak içinçinko ve selenyum ağırlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor.
 
Geri
Üst