Etiketler:
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.449
    Beğenilen Mesajlar:
    2.302
    Ödül Puanları:
    113

    özbek pilavı

    Konu, 'Pilavlar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.


    MALZEMELER


    300 gr koyun eti (kemiksiz)
    4 su bardağı su
    2 1/2 tatlı kaşığı tuz
    1 adet orta boy soğan
    2 orta boy havuç
    6 yemek kaşığı margarin
    2 su bardağı pirinç
    2 tatlı kaşığı kara biber
    1/2 tatlı kaşığı yenibabar
    1 tatlı kaşığı tarçın



    HAZIRLANIŞI

    Eti 1.5 santimetreküp irilikte doğrayın, kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 40 dakika pişirin. Su ve 1/2 tatlı kaşığı tuz ekleyin, yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Eti kevgirle suyun içinden alın. Soğanı soyun, yıkayın, iri iri doğrayın, havucu yıkayın ve kazıyın kazıdıktan sonra da iri iri rendeleyin. Soğan ve havucu yağla birlikte tencereye koyup kapağı kapatın. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 7-8 dakika yumuşatın. Eti, soğan-havuç karışımına ekleyin ve bir kaç kez çevirip tencerenin dibine yayın. Pirinci yıkayın, süzüzün ve etin üzerine koyun. Etin pişme suyuna, sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamlayıp tuzu koyun. Kaynama derecesine getirin, tencereye ekleyin, önce orta sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Baharatı serpin, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendirin.
     
özbek pilavı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Meyhane Pilavı

    Meyhane Pilavı

    MALZEMELER 400 gr Bulgur 150 gr margarin 400 gr Kuzu kuşbaşı 150 gr Soğan 2 tatlı kaşığıTuz 1/2 tatlı kaşığı Kırmızı biber 200 gr Domates 50 gr Sivri biber 1 2/3 bardak Et suyu HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın. Biberin sap ve çekirdekli kısımlarını kesip atın....
  2. sosisli pilav

    sosisli pilav

    MALZEMELER (6 kişilik) 3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci 5 adet sosis 100 gr mantar 1 büyük havuç 2-3 tane yeşil soğan 4 yumurta 1 çorba kaşığı margarin 1 çay bardağı süt 100 gr. otlu peynir Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Sosisleri ince ince dilimleyerek 1 kaşık margarin ilave ettiğiniz tavada kızarana kadar pişirin. Suyunu çekince dilimlenmiş mantarı, havucu ve soğanı ekleyip 2 dakika daha...
  3. Yalçın Özbek kimdir

    Yalçın Özbek kimdir

    yalçın özbek kimdir, hayatı, kısaca hayatı, hakkında bilgiler, biyografi, resimleri, oynadığı filmler, filmleri Tiyatro ve sinema dünyasında başarılarını ıspatlamış bir isimden bahsedeceğiz bu yazımızda sizlere Melek'ler. Yalçın Özbek kimdir ve biyografi bilgileri; buyrun:) Yalçın Özbek, (d. 1979, Malatya), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen, senarist. Lise yıllarında...
  4. Etli Özbek Pilavı tarifi istiyorum

    Etli Özbek Pilavı tarifi istiyorum

    Kızlar aranızda Özbek asıllı olan var mı yok mu bilmiyorum ama ben Etli Özbek Pilavı tarifi istiyorum bu pilavın tarifini bilen lütfen benimle paylaşsın yapılışını
  5. Özbeklerin En Meşhur Yemeklerinden Etli Özbek Pilavı Yapılışı Buyrun

    Özbeklerin En Meşhur Yemeklerinden Etli Özbek Pilavı Yapılışı Buyrun

    Etli Özbek Pilavı Resimli Etli Özbek Pilavı Tarifi Sevgili melekler, bu yazımızda pilav çeşitleri içinde oldukça beğenilen, uzaklardan ta Orta Asya'da ki Türk Cumhuriyetlerinden birinden Özbekistan 'ın en meşhur yemeklerinden biri olan Özbek Pilavı tarifi ile karşınızdayız . Özbek pilavı Özbekçede “osh“ (aş diye okunur.) veya “palov” denir ve sadece Özbekistan’da değil Orta Asya’da da çok...

Sayfayı Paylaş