Pakuk (Dağıstan Usulü Un Helvası)

Mirmiga

Yeni Üye
Üye
Pakuk (Dağıstan Usulü Un Helvası)
pudra şekerli un helvası pakuk tarifi pudra şekerli helva dağıstan helvası pakuk
10 kişilik
o 1 kg Un
o Yarım Kilo Tereyağı
o 750 gr. Pudra ŞekeriMALZEMESİ
Üzerine: Pudra Şekeri Hazırlanışı :
Tereyağını geniş bir tencereye alın. Erittikten sonra kaynatın. Sürekli karıştırarak, unu ekleyin. Normal ısıda yaklaşık 45 dakika kızartmadan kavurun. Tencereyi ateşten aldıktan sonra pudraşekerini ilave edin. İyice karıştırın. Hazırladığınız helvayı tepsiye bastırarak, yayın. Pudraşekeri serpin. Kaşığın ucu ile helvanın üzerine şekiller yapın. Baklava dilimleri şeklinde kesin.
Afiyet olsun.
Not: Bu helva özellikle bayramlarda hazırlanıyor.
 
Geri
Üst