palyaço külahı!

palyaço külahı!


Malzemeler:
16 tane külah için:
  • 12 adet milföy hamuru
  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 poşet krem şanti
  • 2-3 yemek kaşığı file badem
  • süslemek için;
  • çilek,toz yeşil fıstık
  • pudra şekeri
Hazırlanması:
  • Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin.
  • (pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
  • Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).
  • Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
  • Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.)
  • Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin,içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın.
 
Üst