Panik Atak olan kadınların bilmesi gerekenler

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Panik Atak olan kadınların bilmesi gerekenler

Panik atak olan kadınların yorumları Panik atak olan kadınlar nasıl kurtulursunuz ?


Panik atak ile ilgili olarak ilk bilmeniz gereken panik atak nedir? Bu sorunun cevabını öğrendikten ve panik atağın ne olduğunu anlayabildikten sonra bu durumdan da kurtulabilirsiniz. Panik atak en kısa ve öz tabiri ile ani olarak ortaya çıkan endişe - kaygı nöbetidir. Bu endişe ve kaygı nöbeti kişinin vücudunda bazı fiziksel belirtilerle kendini gösterir, bu yüzden de çoğu zaman kişide yoğun bir korku ve rahatsızlık duygusu yaratır. Bu yoğun korku duygusu içinde kişi, çok kötü birşey olacağını, onun için sonun geldiğini, öleceğini veya kalp krizi geçireceğini düşünür. Bu şekilde yoğun bir korku içinde olan kişi doğal olarak o ortamdan kaçmak, uzaklaşmak ister, yardım alabileceği bir sağlık kuruluşuna gitmek ister. Çoğu zaman gidilen bir hastanede veya acil serviste herhangi bir girişimde bulunmaksızın bu belirtiler geçer ve kişi kendini iyi hisseder.
panik atak olan kadınlar nasıl kurtulur.jpg

Panik atak olan bir kadının yapması gerekenler şunlar olabilir:

  1. Solunum teknikleri uygulamak: Solunum teknikleri, panik atağın belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir. Örneğin, düzenli ve yavaş bir şekilde nefes alıp vermek, panik atağın belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir.
  2. Ruh halini ölçmek: Panik atağı olan bir kadın, kendi ruh halini ölçmek için birkaç basit soruya cevap verebilir. Örneğin, "Şu anda ne hissediyorsun?", "Bu düşüncelerin gerçekliğini nasıl değerlendiriyorsun?", "Bu düşüncelerin seni nasıl etkilediğini düşünüyorsun?" gibi sorulara cevap verilerek, kendi ruh halinin farkına varılabilir ve bu da panik atağının etkisini azaltmaya yardımcı olabilir.
  3. Kendini meşgul etmek: Panik atağı olan bir kadın, kendi kendini meşgul ederek panik atağının etkisini azaltmaya çalışabilir. Örneğin, bir el işi yapmak, okumak veya müzik dinlemek gibi faaliyetler panik atağını azaltmaya yardımcı olabilir.
  4. Meditasyon yapmak: Panik atağı olan bir kadın, meditasyon yaparak panik atağını azaltmaya çalışabilir. Meditasyon, vücut ve zihin rahatlamasını sağlar ve bu da panik atağını azaltmaya yardımcı olabilir.
  5. Destek aramak: Panik atağı olan bir kadın, sevdiklerinden veya bir psikologdan destek alarak panik atağını azaltmaya çalışabilir. Bu, panik atağı olan bir kadının kendini daha güvende ve destekli hissetmesine yardımcı olabilir ve bu da panik atağını azaltmaya yardımcı olabilir.
Bu öneriler sadece birkaç örnektir ve panik atağı olan bir kadının ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir. Panik atağı olan bir kadın, panik ataklarını azaltmak için ihtiyaç duyduğu desteği almak zorundadır ve bu en büyük destek doktordan gelecektir.


Panik nöbeti sırasında aşağıdaki belirtiler görülebilir. Bu belirtilerden dört tanesinin görülmesi çoğu zaman yeterli olur. Genel olarak kişiler nöbetler sırasında bu belirtilerde 7-10 arası belirti yaşamaktadırlar.

1 - Birinci belirti kalbin yerinden çıkacak gibi atması Çarpıntı, kalp atımlarını duyumsama
2 - Aşırı şekilde huzursuzluk ile birlikte Terleme olaylarının artması
3 - Kendini bir oday ya da rurumla ilgili netleyememe Titreme ya da sarsılma
4 - Nefes darlığı ya da boğuluyor gibi olma
5 - Nefes almada güçlük nefes alamama ve Soluğun kesilmesi
6 - Göğüs ağrısı ya da göğüste sıkıntı duyma
7 - Bulantı ya da karın ağrısı
8 - Baş dönmesi, sersemlik hissi, düşecekmiş ya da bayılacakmış gibi olma
9 - Derealizasyon ya da Depersonalizasyon (Dış dünya yada kendisi gerçekliğini kaybetmiş gibi hissetme).
10- Kontrolünü kaybedeceği ya da çıldıracağı korkusu
11- Panik olan bir kadın sürekli olarak Ölüm korkusu yaşayacaktır.
12- Panik atak olan kadınlarda erkeklerde vücudun her yerinde Uyuşma ve karıncalanma duygusu oluşur
13- Panik atağın en son belirtilerinde ise Üşüme ürperme ve ateş basması gibi haller ortaya çıkmaktadır meleklerim.
 
Panik atakların tedavisi genellikle çeşitli yöntemlerin bir arada kullanılması ile olur. Tedavi yöntemleri arasında şunlar sayılabilir:

  1. Psikoterapi: Panik ataklarınızın nedenlerini keşfetmek ve nasıl önleyebileceğinizi öğrenmek için psikoterapi yaptırabilirsiniz. Özellikle, düşüncelerinizi değiştirmeyi hedefleyen kognitif davranışçı terapi (KDT) panik atakların tedavisinde etkili olabilir.
  2. İlaç tedavisi: Panik ataklarınızın şiddetini azaltmak için, doktorunuz tarafından reçete edilebilecek ilaçlar kullanabilirsiniz. Özellikle, antidepresanlar ve antipsikotikler panik ataklarını azaltmaya yardımcı olabilir. Ancak, ilaçların yan etkileri olabilir ve doktorunuzun reçetesi dışında kullanılmaması önerilir.
  3. Solunum teknikleri: Panik atak sırasında solunum hızı hızlandığı için, solunum teknikleri kullanarak solunum hızını yavaşlatmaya çalışabilirsiniz. Örneğin, derin nefes alıp verin ve bu esnada karnınızı şişirin.
  4. İçgüdülerine güvenme: Panik atak sırasında, vücut sistemlerinizin normal bir reaksiyon olduğunu anlamaya çalışın ve içgüdülerinize güvenin. Örneğin, nefes almayı ve kalp atış hızınızı kontrol etmeye çalışın.
  5. Önlemler alın: Panik atakları önlemek için, stresi azaltmaya çalışın ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyin. Örneğin, düzenli egzersiz yapın, sağlıklı yiyecekler tüketin ve yeterince uyuyun.
  6. İlgililere danışın: Panik atak geçirme durumunda, sevdiklerinizle paylaşabilir ve onların desteğini alabilirsiniz. Ayrıca bir psikolog veya psikiyatr ile de görüşebilir ve bu durumdan kurtulmak için konusunda uzman olanlardan destek alabilirsiniz.


Ayrıca panik olan olan kadınların yorumları ve onların yaşadıkları yaptıkları da sizlerin, bu hastalıktan kurtulmanıza ışık olabileceğinden. Benim gibi bu konuya yazın pis panikler ve ataklar :D:D
 
Geri
Üst