Etiketler:
  1. ms_enemy

    ms_enemy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.578
    Beğenilen Mesajlar:
    9
    Ödül Puanları:
    0

    Pastırmalı Ispanak Salatası

    Konu, 'Salatalar' kısmında ms_enemy tarafından paylaşıldı.

    MALZEMESİ 1 demet, 1 bağ ıspanak
    1 tatlı kaşığı tuz
    3 adet haşlanmış katı yumurta
    10-12 dilim çemenleri ayıklanmış pastırma veya
    10-12 dilim istediğiniz türde salam

    SOSUN MALZEMESİ
    2 yemek kaşığı acısız hardal

    3 yemek kaşığı sirke (her çeşidi olur hatta şarap sirkesi de kullanabilirsiniz) Yarım limonun suyu
    Yarım su bardağı sıvıyağı
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    Yarım su bardağı ılık veya özellikle ılık tavuk suyu

    TARİF
    Öte yandan ayıklayıp, yıkadığınız ve süzdürüp ince ince dilimlediğiniz ıspanakların üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Sonra da elinizle, köfte yoğurur gibi hafifçe ovalayın ve salata kasesinin üzerine oturtun.

    Bir yandan da, bir-iki damla sıvıyağı koyduğunuz tavada çemensiz pastırmadan veya jambonları ya da salamları 2-3 dakika kadar çevirerek hafifçe kavurup, kızartın. İsterseniz önce kibrit çöpü formunda doğrayıp, sonra kavurabilirsiniz.

    Kavrulan pastırma ya da diğer malzemeleri sıcakken ıspanağın üzerine boşaltın. Katı yumurtaları elma gibi dilimleyip, salatanın etrafına dizin. Artık en sos aşamada o meşhur hardal sosumuzu tüm salata kasesinin üzerinden aşağıya doğru boca edebilirsiniz.

    Sos fazla gelirse, ikiye ayırıp, yarısını ertesi güne saklayabilirsiniz. Servise hazırdır, afiyet olsun.

    SOSUN TARİFİ
    Önce sos için tüm malzemeleri bir tasın içinde iyice çırpıp, karıştıralım. Tavuk suyunuz yoksa, ılık sade suyun içine bir yemek kaşığı toz tavuk bulyonu katıp, iyice eriyinceye kadar karıştırabilirsiniz. Hazırladığınız sosu bir kenarda bekletin.



     
Pastırmalı Ispanak Salatası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ispanak Kavurmasi

    Ispanak Kavurmasi

    ispanak kavurmasi ıspanak kavurması pirinçli ıspanak kavurması kavurma Ispanak Kavurmasi Malzemeler 500 gr ispanak 2 orta boy sogan 1 çay kasigi tuz- karabiber 1 çay kasigi toz seker 1 tepeleme yemek kasigi margarin 2,3 yemek kasigi sivi yag yapılışı Ince dogranmis sogan ve yagi çelik tencereye koyun. Normal ateste sogan suyunu çekip börttügü zaman, yikanmis ve suyu...
  2. Ispanak

    Ispanak

    (Spinat / Spinach / Spinacia oleracea) Kis sebzesi olarak yetistirilen, iki evcikli, kazik köklü, otsu bir bitkidir. Mutedil, serin rutubetli havalardan hoslanir. -5 dereceden sonra zarar görmeye baslar. Kurak ve sicaklik ise yapraklarini sertlestirip tohuma kalkmasini tesvik eder. Bu sebeble ziraati sonbahar ile ilkbahar arasinda yapilir. Bir sap üzerinde salkim durumunda sarimsi renkte...
  3. ıspanağın mücizesi

    ıspanağın mücizesi

    İçerisinde bol miktarda demir,vitamin ve enzim içeren ıspanak genellikle kış sebzesidir. Sağlık açısından pek çok yararı vardır. Faydası : Vücudun dayanıklılığını artırır. Kansızlığı ve gelişme bozukluğunu giderir. Soğuk algınlığına karşı korur. Kalp ve gelişme bozukluğunu giderir. Kalp adalelerini kuvvetlendirir. Ruhi çöküntünün sıkıntılarını giderir. Kan miktarını artırır. Ağız, boğaz ve...
  4. Güveçte Pastırmalı Kurufasulye

    Güveçte Pastırmalı Kurufasulye

    güveç tenceresinin ilk kullanımı güveç tenceresi ilk kullanım Malzemeler: 2 su bardağı kurufasulye 2 soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 5 sivribiber 2 yemek kaşığı domates salçası 4-5 domates kaynar su tuz 5-10 dilim pastırma Hazırlanması: Kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun....
  5. Pastırmalı Ispanak Tarifi

    Pastırmalı Ispanak Tarifi

    Pastırmalı Ispanak Tarifi Pastırmalı Ispanak için Gereken Malzemeler: Yarım kilogram ıspanak 1 adet orta boy kuru soğan 100 gram pastırma 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tereyağı 4 adet yumurta Yeterince tuz, kırmızıbiber, karabiber Pastırmalı Ispanak Hazırlanışı: Ayıklayıp yıkadığımız ıspanakları hiç su ilave etmeden, kendi bıraktığı su ile hafifçe diriliğini kaybedene dek...

Sayfayı Paylaş