Patates Çorbası

melegim

Yeni Üye
Üye
Patates Çorbası
Patates Çorbası


50 Gr sıvı veya katı yağ,
3 Adet büyük patates,
2 Adet soğan,
3 Su bardağı et veya tavuk suyu,
1 Su bardağı süt,
100 Gr kaşar peyniri,
Tuz,
Karabiber,
2 Yemek kaşığı kıyılmış maydanoz.


HAZIRLANIŞI...
Soğanları rondoda kıyın ve yağ ile tencerede kavurun.
Patatesleri soyun ve yıkayın,küçük küpler halinde doğrayın.
Soğanların kavrulmasını beklemeden ekleyin,birlikte iyice kavurun.
Et suyunu kavrulmuş olan patateslere ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin.
Sonra tencereden patateslerin biraz alıp rondoda püre haline getirin(veya ezin).
Bütün haldeki patateslerle yeniden karıştırın.
Sıcak haldeki sütü ekleyin,kısık ateşte bekletin.
Bu arada peyniri rondoda kıyın,çorbaya ekleyip ateşi kapatın.
Tuz,karabiber ve kıyılmış maydanozları serpip servis yapın.
 
Geri
Üst