Pekmezli ayva dolması

melisanur

melisanur

Yeni Üye
Üye
Pekmezli ayva dolması
MALZEMELER
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı - 250 gr
Pirinç 1/3 su bardağı - 60 gr
Ayva 6 orta boy - 1400 gr
Pekmez 1 çay bardağı - 125 gr
Kişniş 1/2 yemek kaşığı - 1.4 gr
Tuz 1/2 tatlı kaşığı - 3 gr
Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gr
Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı - 300 gr


HAZIRLANIŞI
Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte kendi bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir.
Pirinci yıka, süz. Ayvaları yıka, içlerini oy ve kararmaları için limonlu suya at. Kıyma, pirinç, pekmez, kişniş, tuz ve yağı iyice karıştır.
Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir. Sıcak suyu ekle, ayvaİar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir.
Notlar İç Anadolu Bölgesinde daha çok Nevşehir ve Konya illerinde yaygın olarak bilinir. Öğünlerde birinci yemek olarak servis edilir. 1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 327 cal
Sodyum 245 mg Protein 8.4 g
A Vitamini 109 iu Yağ 10.5 g
Tiamin 0.10 mg Karbonhidrat 51.8 g
Riboflavin 0.15 mg Kalsiyum 111 mg
Niasin 2.83 mg Demir 3.99 mg
C Vitamini 14 mg Fosfor 103 mg
Çinko 1 mg
Kolesterol 29 mg
 
melegimeren

melegimeren

Yeni Üye
Üye
Ce: Pekmezli ayva dolması

emeğine sağlık canım ellerine sağlık
 

Benzer İçerikler

*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
*MeleK*
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
*MeleK*
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
942
*MeleK*
melisanur
Cevaplar
0
Görüntüleme
828
melisanur
melisanur
suskun_gız
Cevaplar
1
Görüntüleme
875
melegimeren
melegimeren
Üst