1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.467
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    Pırasalı Bonfile

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 500 gr Küp Şeklinde Keilmiş Yağsız
    Bonfile
    1 Çorba Kaşığı
    Soya Sosu
    1 ÇorbaKaşığı
    Susam Yağı
    1 Çorba Kaşığı
    Üzüm Likörü

    2 Çay Kaşığı Mısır Nişastası
    500 gr
    Pırasa
    3 Adet Küçük Taze Soğan
    2 Çay Kaşığı Sıvıyağ
    2 Çay Kaşığı
    Şeker
    1/2 Su bardağı Et Suyu
    2 Çorba Kaşığı ince Dilimlenmiş
    Maydanoz
    Tuz ,
    Karabiber

    Yapilis Tarifi
    Bir kabın içinde et parçalarını, et suyunu, mısır nişastasını, soya sosunu, 1 çorba kaşığı susam yağını, karabiberi, tuzu ve üzüm likörünü karıştırın. Yarım saat buzdolabında bekletin.
    Pırasayı ve soğanı enine ince ince doğrayın. Çin tavasının içinde sıvı yağı ısıtıp etleri 1-2 dakika pişirin.(sadece dışı biraz kahverengileşsin). İçine pırasa ve soğanı ekleyip, 3-4 dakika daha tavada çevirip, tabağa alın. Üzerine süslemek için maydanoz serpiştirip servis yapın.


     
Pırasalı Bonfile konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Beyaz Soslu Bonfile

    Beyaz Soslu Bonfile

    Bonfileleri Una Bulayip,margarinde Alt üst Yaparak Pembeleşinceye Kadar Kizartin . Tuz,karabiber Serpin.çok Az Su Ilave Edip Kisik Ateşte Pişirin.yanina Patates Püresi Veya Patates Kizartmasi Ile Servis Yapin.afiyet Olsun.( Mutlaka Margarinde Kizaracak) Yoksa Sert Olur Aceleniz Varsa Düdüklüdede Pişirebilirsiniz.
  2. Kremalı Patatesli Bonfile

    Kremalı Patatesli Bonfile

    bonfile pişirme teknikleri bonfile et yemekleri Malzemeler 4 Adet (160 gr.) Bonfile 1 kg. Taze Patates 1 dl. Çiğ Krema 4 Diş Sarmısak 1 kg. Tatlı Kırmızı Biber 1 dl. Beyaz Şarap Zeytinyağı Tuz, Taze Çekilmiş Karabi Yapilis Tarifi Kırmızı biberleri közleyip soyun ve blender'da püre haline getirin. Ufak bir tencerede biber püresini ve beyaz şarabı kısık ateşte, yavaşça çektirin. Sos...
  3. Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

    Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

    Malzemeler 1/2 Kg Bonfile 10-11 Çarliston Biber 3 Adet Domates 2 Adet Soğan 100 gr Tereyağı Tuz, Karabiber 8 İri Mantar(Arzuya Göre) 8 Küçük Sosis(Arzuya Göre) 8 Kiraz Domates(Arzuya Göre) 1/2 Limonun Suyu 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı Birkaç Taze Biberiye Yemeğin Tarifi Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim.Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince uzun...
  4. pırasalı pay

    pırasalı pay

    pırasalı pay MALZEMELER 125 gr yumuşamış margarin 2 yemek kaşığı yoğurt 2 adet yumurta 12 yemek kaşığı tepeleme un (2 su bardağı) 1 tatlı kaşığı tuz İçinin harcı için: 7-8 adet pırasa 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı katı yağ 1 su bardağı hazır çiğ krema 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI İsterseniz önce hamurumuzu hazırlayıp,...
  5. İç pilavlı bonfile dolması

    İç pilavlı bonfile dolması

    Melişlerim mutlaka deneyin çok lezzetli bir tarif buyurun:) Malzemeler 1 bütün bonfile 2 havuç 1 soğan 3 defne yaprağı tuz karabiber PİLAVI İÇİN 2 ,5 su b. pirinç 1 soğan 1 çorba k. dolmalık fıstık 1 çorba k. kuş üzümü 1 tutam dereotu tuz karabiber yenibahar Hazırlanışı 1 bonfileyi fırın tepsisine alın.üzerine tuz ve tane karabiber sarpin üzerine toz karabiberde serpin.Havuçları...

Sayfayı Paylaş