Pratik Bayanlara...
Pratik Bayanlara...
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Pudra Şekeri Yapın [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Pastanız için pudra şekeri gerekiyorsa, bunu çok basit bir yöntemle elde edebilirsiniz. Bunun için temiz iki kağıt arasına toz şkekeri koyun. Isıttığınız ütüyü bu kağıdın üzerinde şekerlen un haline gelene kadar gezdirin. Pudra şekeriniz hazır. Buzdolabındaki Kötü Kokular [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Buzdolabındaki yiyecekler zamanla hoş olmayan kokular yaratabilirler. Bunu önlemek için, buzdolabınızın içine vanilyaya batırdığınız pamuk koyarsanız, hem kötü kokuyu önlemiş, hem de yiyeceklerinize zarar verebilecek kokuları yok etmiş olursunuz. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Kebap Eti [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Kebap yapmak üzere aldığınız etin lezzetli pişmesini istiyorsanız, doğradıktan sonra üzerine pişmiş süt dökün. Bir süre beklettikten sonra da yemeğinizi yapın. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Elma Sirkesi [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Soyulmuş elma kabuklarını atmayın. Bir kavanoza koyun. Üzerini kapatacak kadar, kaynatıp soğuttuğunuz suyu ilave edin. 2 tatlı kaşığı toz şeker koyun. Ağzını kapattıktan sonra ılık bir yerde bir süre bekletin. Sirkeniz olunca süzerek kullanın. Bu sirke midenize zarar vermez. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Mutluluk Otları [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Mutluluk otları denilen papatya, nane, ıhlamur ve portakal çiçeklerinin hepsini iyice kaynatıp çay gibi akşamları içerseniz hem çok rahat uyursunuz, hem sabahları zinde kalkarsınız, hem de vücudun su ihtiyacını en iyi şekilde karşılarsınız. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Peynirli Patlıcan [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Acı suyu çıkmış 2 patlıcanı ortasından bölüp enine 3 dilim kesin. Her dilim arasına ince kaşar peyniri sıkıştırın. Yumurtaya bulayıp kızartın. Çok lezzetli ve kolay hazırlanan bir yemek yapmış olursunuz. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Bayat Kurabiyeler [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Bayatlayan ekmek ve kurabiyelerinizi bir kese kağıdına koyun. Kese kağıdını üzerine su serptikten sonra öylece fırına verin. 10-15 dakika sonra taptaze olduklarını göreceksiniz. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Pasta Pişirirken [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Fırında pasta ve kek yaparken daha iyi şişmelerini istiyorsanız pişirirken fırana bir kap içinde su koyun. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Yemekte Ölçü [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Yemek pişirirken ölçü ayarlamakta hepimiz güçlük çekeriz. İşte size basit bir ölçü tarifi: 1 çorba kaşığı 25 gr. şeker, 20 gr. un, 15 gr. tuz ve 15 gr. su alır. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Bal Saf mı? [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Ocaktaki Pas Lekesi [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Ocaktaki pas lekeleri için ikiye bölünmüş soğan birebirdir. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Böbrek Pişirirken [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Böbreği pişirmeden önce birkaç saat tuzlu ve sirkeli suda bırakın. O kendine özgü kokusu böylece gider. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Lahana Salatası [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Lahana yapraklarını haşlayın, soğumaya bırakın. Zeytinyağı, limon, tuz ve baharatla hazırlayacağınız bir sosu yaprakların üzerinde gezdirin. Salatayı zeytin ve maydonozla süsleyin. [/FONT]
alıntı
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Pudra Şekeri Yapın [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Pastanız için pudra şekeri gerekiyorsa, bunu çok basit bir yöntemle elde edebilirsiniz. Bunun için temiz iki kağıt arasına toz şkekeri koyun. Isıttığınız ütüyü bu kağıdın üzerinde şekerlen un haline gelene kadar gezdirin. Pudra şekeriniz hazır. Buzdolabındaki Kötü Kokular [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Buzdolabındaki yiyecekler zamanla hoş olmayan kokular yaratabilirler. Bunu önlemek için, buzdolabınızın içine vanilyaya batırdığınız pamuk koyarsanız, hem kötü kokuyu önlemiş, hem de yiyeceklerinize zarar verebilecek kokuları yok etmiş olursunuz. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Kebap Eti [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Kebap yapmak üzere aldığınız etin lezzetli pişmesini istiyorsanız, doğradıktan sonra üzerine pişmiş süt dökün. Bir süre beklettikten sonra da yemeğinizi yapın. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Elma Sirkesi [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Soyulmuş elma kabuklarını atmayın. Bir kavanoza koyun. Üzerini kapatacak kadar, kaynatıp soğuttuğunuz suyu ilave edin. 2 tatlı kaşığı toz şeker koyun. Ağzını kapattıktan sonra ılık bir yerde bir süre bekletin. Sirkeniz olunca süzerek kullanın. Bu sirke midenize zarar vermez. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Mutluluk Otları [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Mutluluk otları denilen papatya, nane, ıhlamur ve portakal çiçeklerinin hepsini iyice kaynatıp çay gibi akşamları içerseniz hem çok rahat uyursunuz, hem sabahları zinde kalkarsınız, hem de vücudun su ihtiyacını en iyi şekilde karşılarsınız. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Peynirli Patlıcan [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Acı suyu çıkmış 2 patlıcanı ortasından bölüp enine 3 dilim kesin. Her dilim arasına ince kaşar peyniri sıkıştırın. Yumurtaya bulayıp kızartın. Çok lezzetli ve kolay hazırlanan bir yemek yapmış olursunuz. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Bayat Kurabiyeler [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Bayatlayan ekmek ve kurabiyelerinizi bir kese kağıdına koyun. Kese kağıdını üzerine su serptikten sonra öylece fırına verin. 10-15 dakika sonra taptaze olduklarını göreceksiniz. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Pasta Pişirirken [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Fırında pasta ve kek yaparken daha iyi şişmelerini istiyorsanız pişirirken fırana bir kap içinde su koyun. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Yemekte Ölçü [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Yemek pişirirken ölçü ayarlamakta hepimiz güçlük çekeriz. İşte size basit bir ölçü tarifi: 1 çorba kaşığı 25 gr. şeker, 20 gr. un, 15 gr. tuz ve 15 gr. su alır. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Bal Saf mı? [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Ocaktaki Pas Lekesi [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Ocaktaki pas lekeleri için ikiye bölünmüş soğan birebirdir. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Böbrek Pişirirken [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Böbreği pişirmeden önce birkaç saat tuzlu ve sirkeli suda bırakın. O kendine özgü kokusu böylece gider. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Lahana Salatası [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Lahana yapraklarını haşlayın, soğumaya bırakın. Zeytinyağı, limon, tuz ve baharatla hazırlayacağınız bir sosu yaprakların üzerinde gezdirin. Salatayı zeytin ve maydonozla süsleyin. [/FONT]
alıntı