pratik menü

RoCCo

Yeni Üye
Üye
pratik menü
çay saati menüleri beş çayı menüsü 5 çayı menüsü çay saati 5 menüleri
SALATA
421568741_fa3ab47472_o.jpg

Karışık Sebze Salata
Malzemeler:

2 adet kabak
2 adet havuç

1 demet maydanoz
2 adet kirmizi dolmalik biber
100 gr haslanmis tane misir
Sos için:
4 çorba kasigi zeytinyagi
1 adet limon
3 sap dereotu
1 çay kasigi hardal
Tuz, karabiber
Yapılışı:Havuc ve kabaklarin ustlerini kazidiktan sonra ince serit seklinde dograyin.(Sebzeleri dograrken sekil verecek bicaklar kullanirsaniz salatanizingoruntusu daha hos olur.)cikarildiktan sonra serit seklinde dogranmis kirmizi biberi karistirin. Rokayapraklarini yikadiktan sonra servis tabagina yerlestirin. Yapraklarin uzerine karistirdiginiz sebzeleri yerlestirin.Sosu hazirlamak icin, zeytinyagi, limon suyu, ince kiyilmis dereotu, hardal,tuz ve karabiberi karistirin.Sosu servis yapmadan hemen once sebzelerin uzerine gezdirin.afiyet olsun…


ÇORBA
Şehriyeli Tavuk Çorbası
terbiyelitavukcorbasi.jpg

Malzemeler:
1.5 çay kaşığı karabiber
1.5 çorba kaşığı tel şehriye
Yarım tavuk
1 küçük domates (kabuğu soyulup ufak kare doğranmış)
1.5 litre su
1/4 demet Maydanoz
1/4 çorba kaşığı limon suyu
2 küçük kuru soğan, soyulmuş
Yeterince tuz
Yapılışı:Tavuğu, soğanları ve suyu bir tencereye koyup kayanatın.Üzerine gelen köpüğü kevgir ile alın ve ağır ateşte pişirin.Pişen tavuğu soğuk suya çıkarın ve soğuk su ile doldurulmuş bir kap içine koyun, sudan çıkartıp derisini ve kemiklerini ayırıp etlerini lime lime doğrayın. Tavuk suyunu süzün, içine domates koyup 5 dakika kadar kaynatın. Şehriyesini, tavuğunu ve tuzunu koyup 5 dakika kaynatıp lezzetini kontrol edin. Servis yaparken üzerine maydanoz koyabilirsiniz.Afiyet olsun…

ANA YEMEK
Buğu Kebabı

4039fed63a366.jpg
Malzemeler:
1 kg koyun eti (but tarafından)
yarım su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
2 iri domates (veya 1 çorba kaşığı domates salçası)
2 kahve kaşığı kekik
1 defne yaprağı
300 gr arpacık soğanı
1 kahve fincanı su
2 kahve kaşığı karabiber
Yapılışı:bardak unu , bir kahve fincanı suyla yoğrurarak hamur haline getirin. Sonra orta boy bir güvece kuşbaşı kesilmiş 1 kg koyun etini, zarları soyulmuş arpacık soğanını, margarini, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılıp küçük küçük doğranmış domatesi (veya 3 çorba kaşığı suda eritilmiş bir kaşık domates salçasını) koyun. Kekik, karabiber ve yeteri kadar tuz serptikten sonra iyice karıştırın. En üste defne yaprağını koyun, sonra güvecin kapağını kapatın, üzerine de bir ağırlık koyun.Önceden hazırladığınız hamurla, güveç ve kapağı arasındaki aralıkta, buğu çıkaracak hiçbir boşluk kalmayacak biçimde iyice sıvayın. Güveci 15-20 dakika hafif ateşte pişirdikten sonra ocağın altını açın, orta ateşte 2-2.5 saat pişirin. Kapağının kenarındaki hamurları kesip temizleyin ve güveci servis yapın. Afiyet olsun…
PİLAVLeziz Pilav
Malzemeler:
sebzelipilav.jpg

4 adet havuç,
1 çay bardağı nohut,
1 adet tavuk göğsü,
2 yemek kaşığı kuru üzüm,
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
2 su bardağı pirinç,
3,5 su bardağı tavuk suyu,
4 yemek kaşığı tereyağ,
1 çay kaşığı yenibahar,
1 çay kaşığı karabiber,
Tuz.
Yapılışı:Nohutu akşamdan ıslatıp, süzün. Tavuk göğsü ile birlikte haşlayın. Etleri kemiklerinden ayırıp, küçük parçalara ayırın. Pirinci ayıklayıp, kaynar tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Havuçları kazıyıp, kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tencerede tereyağını kızdırın. Fıstıkları ekleyip kavurun. Havuçları ilave edin. Biraz kavurduktan sonra kuru üzüm, haşlanmış nohut ve tavuk etlerini ilave edin. Süzüp yıkadığınız pirinci tenceredeki harcın üzerine yayın. Tavuk suyunu ekleyip, hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıp pişirin. Pirinçler pişince 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirip, servis yapın.
TATLI

Kolay İncir Tatlısı


Malzemeler:
½ Kg.Kuru Incir
2 Su Bardagi Süt
½ Bardak Dövülmüs Ceviz
Tarcin ve hindistan cevizi

Yapılışı:Incirleri yikayip bir tencereye koyun. 2 Bardak su ilave edin ve 20 dakika haslayin. Incirlerin bas kisimlarini temizleyip, küp seklinde dograyin. Süt ekleyerek 10 dakika haslayin. Üzerine tarcin , hindistancevizi ve ceviz serperek servis yapin.Afiyet olsun ..(kaynak pratikyemekler.com)
 
Geri
Üst