PİZZA TARİFİ (kIZLAR mükemmel oluyor ben sürekli yapıyorum hazır pizza gibi)
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz maya
1 çay bardağı süt
not:Un hamuru yoğururken şayet az gelirse az daha ilave edebilirisniz elinize yapşmıcak bir hamur elde edin.
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı salça az sulandırılcak
1 domates rendesi ve kAşar rendesi kaşarı bol olursa güzel olur.
arzuya göre üzerine mantar ,mısır tanesi sucuk sosıs siz nasıl süslemek istersenız pizzanızı olabilir.(ben sucuk kaşar mantar ve mısır tanesi olarak süslüyorum)
Hazırlanışı..(hamur için)
3 su br unu bir yoğurma kabına koyun 1 su bardağı ılık suyun içinde 2 yemek kaşığı toz mayayı ve 1 yemek kaşığı şekeri iyice eritin ve yoğurma kabına dökün..sırasıyla sıvı yağ ,süt ve tuzunuda ilave edın ve güzelce yoğrun elinize yapışmayan bir hamur elde edin ve yarım saat hamurun üzerini örtün ve mayalansın..
daha sonra mayalanan hamuru büyük yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp elinizle hamuru bastıra bastıra tepsinin şeklınce yayın..bildimiz pizza şeklını tepsiye göre verin.sonrada sulandırılmıs salcayı hamurun üzerine fırca yardımıyla sürün sonrada rendelenmıs dometesi de üzerine güselce dağıtın ve az bi kasar rendesini de ekleyın sonra sırayla sucuk mantar ne varsa üzerine dizin en son üstüne yine kalan kaşar rendesınıde atıp önceden ısıtılmıs fırında 25-30 dk pişirin ve sıcak olarak servis yapın.