püf noktaları<et suyundaki yağı temizlemek

melegim

Yeni Üye
Üye
püf noktaları<et suyundaki yağı temizlemek
eti yumuşatmanın püf noktaları
Yemeklerimde et suyu kullanıyorum ama, et suyundaki yoğun yağdan bir türlü kurtulamıyorum. Et suyundaki yağı temizlemenin kolay bir yolu var mı?
Eğer zamanınız varsa, en kolay yol, et suyunu buzdolabına koyup yağın donarak üstte toplanmasını sağlamaktır. Donan yağı daha sonra yüzeyden rahatça toplayabilirsiniz. Et suyu veya çorbanın yağını almak için bir başka yol da çorbanın içine bir iki buz tanesi atmaktır. Çorbayı hafifçe ısıtın, yağlar buz taneçiklerine yapışır. Yalnız buzları erimeye başlamadan önce tencereden almayı unutmayın.
Reçellerin şekerlenmesini önlemek için ne yapabilirim?
Reçellerin şekerlenmesini önlemek için kesinlikle buzdolabında saklamayın. Serin ve karanlık bir yer reçel için çok uygundur. Şekerlenmiş reçelleri oda sıcaklığında bir gün bekleterek tekrar eski halini almasını sağlayabilirsiniz.
Jöleyi pişirdikten sonra kabından çıkarmanın kolay bir yolu var mı?
Jöleyi pişirmeden önce, kalıbını soğuk suyla yıkayıp içine sıvı yağ sürün. Böylece jöle piştikten sonra kalıbından kolayca çıkacaktır.
Etler pişirdiğim zaman sertleşiyor, yumuşatmak için ne yapabilirim?
Sert etleri yumuşatmanın en kolay yolu çiğken sirke-zeytinyağı karışımıyla iyice ovmaktır. Ovduktan sonra etleri bu karışımda 2 saat bekletin. Çok sert etleri ise karbonatla iyice ovup birkaç saat beklettikten sonra yıkayıp pişirebilirsiniz.
 
Geri
Üst