püf noktaları<< tavuk pişirme

melegim

Yeni Üye
Üye
püf noktaları<< tavuk pişirme
tavuk pişirme tarifleri bütün tavuk pişirme fırında bütün çeşitleri
Bu tavuk başka tavuk
  • Haşlayacağınız tavuğun içine 1 diş sarmısağı soymadan atıverin. Sizin tavuğunuzun lezzeti herkesinkinden farklı olacaktır.
  • Tavuğu fırından çıkardınız. eğer hemen yenmeyecekse fırından çıktığı anda folyo kağıdına sıkıca sarın. Bu da yumuşacık kalması için bir hile.
  • Fırına konacak tavuğun tepsisi, tavuk büyüklüğünde olmalı. Daha büyük bir tepside, eriyen yağlar boş kalan kısımlara akıp yanar.
  • Fırında tavuğun beyaz göğüs etinin kurumaması için butları birbiri üzerine çapraz koyun. Ancak pişme süresi yarılanınca sırt üstü yatırın.
  • Tavuk alırken nasıl pişireceğinizi önceden planlayın. Fırında pişecek tavuk yağlı olursa kurumaz. Ama tencerede pişireceksiniz yağsız olmalı.
  • Dört kişiden fazlaysanız, bir büyük yerine iki küçük tavuk alın. Böylece herkese tavuğun "iyi yeri" gelir.
 
Geri
Üst