ramazan tatlısı

çılgınım

Yeni Üye
Üye
ramazan tatlısı
MALZEMELER :: (4 kişilik)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı margarin Şerbet için:
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker, limon
  • 1 çay kaşığı vanilya


Hazırlanışı:::
Önce şerbetini hazırlayın. Ocaktan alınca vanilyayı ekleyin. Pirinci haşlayın ve iyice ezin. Tencerede sütü kaynatın. İçine 2 kahve fincanı şekeri, tuzu, çekilmiş pirinci, unu ve nişastayı ilave edin. Çırpma teli ile devamlı karıştırarak, kısık ateşte pişirin. Pirinçli karışımı, soğuttuktan sonra, çırptığınız yumurtaları ekleyip karıştırın ve yağlanmış fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra, kare kare dilimleyerek üzerine şerbeti gezdirin.
 
Geri
Üst