gebe
  1. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.519
    Beğenilen Mesajlar:
    1.024
    Ödül Puanları:
    113

    resimli aşure yapmı

    Konu, 'Tatlılar' kısmında SadmiN tarafından paylaşıldı.

    aşure resimli resimli aşure Aşure

    Malzemeler:
    500 gr. aşurelik buğday
    1 çay bardağı pirinç
    1 çay bardağı kuru fasulye
    1 cay bardağı nohut
    1/2 su bardağı çekirdeksiz üzüm
    1/2 su bardağı fındık
    6-7 adet kuru kayısı

    6-7 adet kuru incir 1/2 portakal
    1,5 kg. tozşeker
    Üstü için:
    2 yemek kasığı helva fıstığı
    1 kahve fincanı kuşüzümü
    1 çay bardağı kavrulmuş fındık
    1 yemek kasığı yeşil fiştik
    Yapılısı:
    1 - Buğday, fasulye ve nohudu ayıklayıp aksamdan suda ıslatın. İncir, kayısı ve üzümü de yıkayıp ıslatın.
    2 - Buğdayı ve pirinci 6 litre suyla (30 bardak) büyük bir tencerede ateşe koyun. Buğday taneleri yumuşayana kadar, kısık ateşte 4-5 saat pişirin.
    3 - Haşlanmış fasulye ve nohudun isterseniz kabuklarını çıkartın; kayısı, portakal ve incirleri küçük parçalara bölün üzümlerle beraber hepsini aşureye katin, seker, kıyılmış fındığın yarısınıda ilave edip kaynatın.
    4 - Aşureyi kaselere boşaltın. Biraz soğuduktan sonra üzerini fıstık, kuşüzümü, fındık,kuru uzum taneleriyle süsleyin.

    [​IMG]


     
    Son düzenleme: 27 Ocak 2008
  2. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: resimli aşure yapmı

    oohhh canım çekti valla kıs gece vakti emeğine sağlık canımmmm
     
resimli aşure yapmı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Aşure

    Aşure

    MALZEMELER 1/2 kg buğday 1 çay fincanı pirinç 200 gr kuru ceviz 200 gr kuru fasulye 100 gr pilav fıstığı 200 gr nohut 1 kg toz şeker 4 adet limon 200 gr fındık 50 gr kuş üzümü HAZIRLANIŞI Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın. Tencereye koyup, üzerini üç-dört parmak aşacak kadar su ilave edin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun. Kanştırarak beş dakika pişirip, ateşten alın....
  2. Kaç İhanéTé Ev Sahipliği YapMı$ ''YüréĞim''

    Kaç İhanéTé Ev Sahipliği YapMı$ ''YüréĞim''

    sahte insanlar sahte gülüşler Her gelen sahte gülüşler,sahte mutluluklar bağışladı. Şırıngayla damarımdan verildi en dayanılmaz acılar… Bırakmak vazgeçmek istedikçe,iliklerime işledi ihanetler… Artık bende bağımlıydım… En vefasız aşklara,en unutulmaz ihanetlere,en sahte insanlara bağımlıydım… Bırakamıyordum… Damarımdan verilmişti acı , bütün bedenimi sarmış çatlatmıştı… Yalan...
  3. Aşurenin Tarihçesi

    Aşurenin Tarihçesi

    aşure, nasıl yapılır, tarihçesi, hakkında bilgiler, resmi, aşurenin tarihçesi için yazımıza buyrun arkadaşlar. İnsanların beslenme alışkanlıkları; yaşadıkları zaman, yer, coğrafi koşullar, ekonomik durum ve dini inanış gibi bazı nedenlerden etkilenmektedir. Aşure bir yemek değil bir tatlı çeşididir. Aşure kelimesinin aslı “âşûrâ”dır. Kameri takvimine göre kurban bayramından...
  4. Aşure Yapımı

    Aşure Yapımı

    Aşure Yapımı hakkında bilgi verin aşure nASIL YAPILIYOR.
  5. Resimli Kolay Aşure Yapılışı

    Resimli Kolay Aşure Yapılışı

    Kolay Aşure Nasıl Yapılır Resimli Kolay Aşure Yapılışı Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda benim gibi aşureyi çok seven yapmayı bilmeyen arkadaşalrımız için, Oktay Usta'dan kolay aşure tarifi sunuyoruz arkadaşlarım. Kolay Aşure yapabilmek için gerekli olan malzemeler: Yarım kilogram buğday 1 fincan pirinç (çay fincanı) 200 gram kuru fasulye 200 gram kuru ceviz 200 gram fındık 100...

Sayfayı Paylaş