Etiketler:
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.470
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    Sakiz Muhallebili Kurabiye

    Konu, 'Bisküviler - Kurabiyeler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    sakız muhallebili kadayıf muhallebili kurabiye Malzemeler

    1 paket Sana yağı (250 gr) (oda sıcaklığında)
    3 su bardağı un (345 gr)
    3 yemek kaşığı yoğurt (100 gr)
    1/2 çay kaşığı tuz
    Muhallebisi İçin, 1/2 su bardağı süt (100 ml), 1 tepeleme yemek kaşığı un (12 gr), 1 su bardağı toz şeker (175 gr), 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, 1 1/2 çay kaşığı damla sakızı
    Üstü İçin, Pudra şekeri





    Yapılışı

    Fırınınızı 170°C’ ye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.

    Damla sakınızı havanda döverek toz haline getirin. Elenmiş unu, yoğurdu, oda sıcaklığındaki Sana yağını ve tuzu genişçe bir kapta karıştırarak hamur haline getirin; hamur elinizi bırakana kadar yoğurun.

    Hamurun üstüne nemli bir bez örterek 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.

    Muhallebisi için, bir tencereye süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı koyun, orta ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Ateşten aldıktan sonra toz damla sakızı ilave edip karıştırdıktan sonra, başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.

    Dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile yarım parmak kalınlığında açın. Hamurdan su bardağı ile yuvarlak parçalar kesin. Her bir hamur parçasına hazırladığınız muhallebiden bir tatlı kaşığı kadarını yayarak sürün ve hamuru yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını elinizle iyice bastırın.

    Yağlanmış tepsiye 3 parmak aralıklarla dizerek önceden ısıtılmış fırında hafif pembe renk alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

    Soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serperek servis yapın.

    Not: Bu kurabiyede yoğurt ve muhallebi kullanıldığı için 1-2 gün içinde bayatlamadan tüketilmesi gerekir



     
Sakiz Muhallebili Kurabiye konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. hindistancevizli muhallebili sarma

    hindistancevizli muhallebili sarma

    hindistan cevizli sarma muhallebili sarma hindistan cevizli muhallebili rulo muhallebi muhallebi sarması MALZEMELER: 1 kg süt 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı margarin 1 paket hindistan cevizi 1 paket vanilya 1 paket krem şanti 1 subardağı süt istenilen miktarda fındık,ceviz veya antep fıstığı YAPILIŞI: Süt,un ve şekeri bir tencerede koyulaşana kadar pişirin.En son...
  2. Muhallebili Milföy(videolu)

    Muhallebili Milföy(videolu)

    muhallebili milföy tatlısı milföylü muhallebili tatlı milföy tarifi milföylü tatlılar http://www.youtube.com/watch?v=nQAPGmU5274
  3. Muhallebili kadayıf

    Muhallebili kadayıf

    muhallebili kadayıf Nefis bir tatlıyla ağzınızı tatlandırmaya ne dersiniz? İşte hem hafif hem leziz bir tatlı tarifi... MUHALLEBİLİ KADAYIF Malzemeler: 300gr kadayıf 6 yemek kaşığı toz şeker 5 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı doğranmış ceviz Hazırlanması: Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun. İçine yağı,...
  4. havuçlu muhallebili kek

    havuçlu muhallebili kek

    muhallebili havuçlu kek muhallebili kek havuçlu tarifi tarifleri Havuçlu Kek İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı sıvıyağ 3 su bardağı un 2 su bardağı tozşeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı ceviz 2 su bardağı havuç 1 tatlı kaşığı tarçın Sosu için: 2 su bardağı süt 1,5 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta 1 paket vanilya Havuçlu Kek Tarifi...
  5. Diyabetik muhallebili kurabiye

    Diyabetik muhallebili kurabiye

    diyabetik kurabiye diyabetik kurabiye tarifi Merhaba meleklerim; şimdi size kendi denediğim tariflerden sunmak istiyorum.Benim eşim Tıp1 Diyabet hastası, bu hastalığı ömür boyu yaşayacak bir insan olarak şeker diyetine özen göstermesi gerekiyor ama; nihayetinde insanız değil mi canım tatlılardan vazgeçmek olur mu hiç?Bende denedim ve evde elimizden geldiği kadarıyla yaptığım diyabetik...

Sayfayı Paylaş