Etiketler:
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.444
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113

    Salata Sosu

    Konu, 'Soslar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    Yarım demet dereotu
    1 diş sarımsak
    Yarım limon suyu
    1 tatlı kaşığı mayonez
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı hardal


    Yemeğin Tarifi
    Dereotunu ayıklayıp ince ince kıyın. Sarımsağı iyice ezin.
    Derin bir kapta dereotu, sarımsak, mayonez, hardal ve zeytinyağını karıştırın. Limon suyu ve tuz ekleyip iyice çırpın. Salataların üzerine gezdirin.
    Dikkat! Bu sosu özellikle kıvırcık salatanın üzerine dökerek servis yapabilirsiniz. Sos artarsa kapağı sıkıca kapanan küçük bir kavanozda l hafta saklayabilirsiniz.
     
    karakuzu bunu beğendi.
  2. karakuzu

    karakuzu Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    31 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.490
    Beğenilen Mesajlar:
    472
    Ödül Puanları:
    113
    Kalkip bi salata yapip yiyim ben en iyisi canim cekti :D:D
     
Salata Sosu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Salata Sosları Ve Öneriler

    Salata Sosları Ve Öneriler

    uluslararası soslar salata sosları uluslararası salata sosları salatalar çeşitleri Salata Sosları Ve Öneriler ÖNEMLİ NOTLAR 1 . Mayonezle yapılan salatala soslarda zeytinyağı kullanılmaz. 2 . Salata malzemesi yıkandıktan sonra çok iyi kurulanması gerekir,Sos ne olursa olsun, malzemeler kuru olmazsa sos yaprakların üzerinden akar gider ! 3. Salataların lezzetli olması için sos salata ile...
  2. Mayonezli Salata Sosu

    Mayonezli Salata Sosu

    Malzemeler 2 Çorba KaŞiĞi Mayonez 1.5 Çorba KaŞiĞi YoĞurt 2 DİŞ Sarimsak 1 Çorba KaŞiĞi Sİrke HazirlaniŞi Orta Boy Kasenİn İÇİnde Mayonezle YoĞurdu İyİce Çirp.sarimsaklari İncecİk DoĞra Ve Sonra Mayonezle YoĞurt Kasesİnİn İÇİne DÖk Sİrkeyİde İlave Et Ve KariŞtir.İÇİne İsteĞe GÖre Tuz Ve Karabİber Koy. Buzdolabinda 10 Dakİka Beklet Ve Daha Sonra Salatanin Üzerİne DÖk. Arzu Edİlİrse Sosu...
  3. İstakoz Sosu

    İstakoz Sosu

    istakoz sosu ıstakoz sosu ıstakoz sosları pembe sos istakoz sosları 3 Adet Yumurta 1 Tatli Kaşiği Hardal ½ Kahve Fincani Zeytiyaği Sizma 1/3 Kahve Fincani Limon Suyu 1 Diş çok Dövülmüş Sarimsak 1 Tatli Kaşiği Sirke çok Az Kirmizi Pul Biber Tuz , Karabiber Yumurtalar kati haşlanir.Soğuduktan sonra içinden sarilari alinir ve çatalla güzelce ezilir.Hardal ilavesinden sonra azar azar sızma...
  4. İspanyol sosu...

    İspanyol sosu...

    Malzemeler 125 gr (1/2 Su Bardağından Biraz Fazla) Rafine Yağ 1 Orta Boy Soğan (Dilimlenmiş) 60 gr Yağsız Dana Eti (İnce Doğranmış) 60 gr Yağsız Jambon (İnce Doğranmış) 4 Sap Maydanoz (Doğranmış) 90 gr (3/4 Su Bardağı) Un 2500 gr (15 Su Bardağı) Et Suyu 2 Çorba Kaşığı Mantar (Doğranmış) 2 Karanfil 2 Defne Yaprağı 2 Su Bardağı Beyaz Şarap 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber Yemeğin Tarifi...
  5. Zeytinyağlı Soslar

    Zeytinyağlı Soslar

    balık sosu nasıl yapılır zeytinyağlı balık sosu zeytinyağlı soslar sosları ızgara nasıl yapılır Zeytinyağı ile sarımsak Akdeniz mutfağının ayrılmaz bir parçası ve simgesidir. Hatta Akdeniz mutfağı bunlarla bütünleşmiş denebilir. Zeytinyağı balık yemeklerinde, özellikle fırın ve ızgaralarda sos olarak kullanılmaktadır. Bu kullanımda sarımsak da çoğu zaman zeytinyağına eşlik etmiştir. Bunlardan...

Sayfayı Paylaş