1. CaRiZmA

    CaRiZmA Vip Melek Üye

    Kayıt:
    12 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.212
    Beğenilen Mesajlar:
    44
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Stuttgart/SIVAS

    Salgam suyunun faydalari

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında CaRiZmA tarafından paylaşıldı.

    hamilelikte şalgam suyu gebelikte şalgam suyu hamilelikte içilir mi suyunun faydaları hamileler içebilirmi Şalgam Curiciferae familyasından Brassica cinsine ait bir bitkidir.Kökü ve yaprakları için ekilir.Bileşiminde kalsiyum ve demir gibi madensel maddeler
    ile A,C VE B grubu vitaminleri bulunur.Şalgam suyu yapımında maya olarak
    genellikle ekşi hamur kullanılır.Şalgam suyu kırmızı renkli,bulanık,ekşi
    lezzetli ve fermantasyon ürünü bir içecektir.
    Şalgam Suyunun Faydaları:
    Vitamin ve mineral miktarları yüksek olan bu hammaddelerden yapılan şalgam
    suyunun insan sağlığı için şüphesiz pek çok faydaları vardır.
    - İştahı açar,
    - Laktik asit içerir,sindirimi kolaylaştırır.
    - B grubu vitaminleri içerir,sinirleri yatıştırır.
    - Mide ve karaciğere faydalıdır,
    - Kalsiyum,potasyum ve demir içerir,kemik ve dişleri kuvvetlendirir.
    - Afrodizyak özelliği vardır.
    - 100 gramında 20 kalori olan şalgam,A-B-C vitamini içerir.Kalp,damar ve göz
    sağlığı için faydalıdır.
    - Vücuttaki toksinleri atmak,kolesterolden uzaklaşmak,stresten kurtulmak
    için bolca yenip,suyu içilir.
    - İdrar söktürücü,romatizma,nikris ağrılarına,mafsal şişliklerine,böbrek
    kumu ve taşının dümsine,apse,dolama,kan çıbanı,donma,ergenlik
    sivilceleri,egzama,göğsü yumuşatıcı,akciğer ve bronşları temizler,boğaz
    iltihabına,pekliğe,şeker hastalarına verilir.
    - Toksinleri atmaya yarayan,süt asidi,fosfor,kalsiyum,potasyum,stresi
    önleyip sinirleri yatıştır.
    - Şeker ve vitamin yönünden çok zengin olan şalgam arsenik,kalsiyum ve
    madeni tuzlar içerir.Kansızlık için ideal bir ilaç olup,yaprakları da kökü
    gibi kalsiyum demir,bakır ve iyot içerir.
    - Vücutta şişliklerin üstüne konduğu gibi,el ve ayağı donanlara haşlanıp
    lapası sürülür.
    - Haşlanan suyu ile saçlar yıkandığında beyazlaşmayı önler.
    - Kökünün haşlanıp içilmesi sindirim güçlüğünü giderir.Nikris hastalığına
    iyi gelir.
    - Akciğer ve bronşları temizleyen şalgam,pekliği giderdiği gibi bazı cilt
    hastalıklarında da merhem gibi kullanılır.
    - Yaşlıların ayak üşümelerini gidermek için; kalın,etlice soyulmuş,2 şalgam
    kabuğu,1 çay bardağı ısırgan otu ile 1 litre suda haşlanıp haftada 2 gün
    ayaklar bu suyla yıkanır.

     
  2. adanalıkız

    adanalıkız Forum Okuru

    şalgamın vatanı adanadır bizim memleketin heryerinde mutlaka bir şalgamcıyı bulursunuz binbirderde devadır hele simit şalgal ikilemesi muhteşem diyebilirim mutlaka denemenizi tavsiye ederim. yemeklerin yanında şalgam çok güzel gidiyor şu an Türkiye nin hemen hemen heryerin de hazır şalgam bulabilirsiniz ama bu tür şeyleri tam yerinde yiyip içmek gerektiğine inanıyorum acıyı seviyorsanız içine acılı sudan kattırıp içebilirsiniz yada sade tercih edebilirsiniz. bizim memlekette su gibi şalgam içilir hele kebabımız bildiğiniz üzere çok ünlüdürs her kebabın yanında şalgam istenir
     
  3. Sevimli cadı

    Sevimli cadı Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    5 Aralık 2016
    Mesajlar:
    853
    Beğenilen Mesajlar:
    114
    Ödül Puanları:
    43
    Bende şalgama bayılıyorum. Hele kebabın yanında harika oluyor. Adana şalgamının tadı hiç bir şalgamda gerçekten yok. Sağolsun dostlar adanadan bize bu muhteşem lezzeti yolluyorlar. Markette satılanların tadıda fena değil ama dediğim gibi adana şalgamının lezzeti bir başka
     
Salgam suyunun faydalari konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Suyun Faydalari

    Suyun Faydalari

    İranlı hekim Batmanghelidj, suyun hastalıklara iyi geldiğini, insanı iyileştirdiğini hapishanede bir şans eseri öğrenmiş. Şah döneminde rejim karşıtı oldupu iddiasıyla tutuklanan Batmanghelidj, bir gün koğuşta, mahkumlardan birinin inanılmaz mide sancılarıyla kıvrandığını görür. Gayri ihtiyarı olaya müdahale eder ve ölmek üzere olduğunu düşündüğü adama adama iki bardak su içirir. Fakat ne...
  2. Kerevizin faydalari

    Kerevizin faydalari

    Akdeniz mutfağının önemli lezzetlerinden kereviz, içerdiği maddeler sayesinde sinirliliği önlüyor; şeker, yüksek tansiyon ve romatizma hastalıklarına iyi geliyor. Akdeniz mutfağının önemli yiyecekleri arasında yer alan kerevizin, içerdiği maddeler sayesinde insanları asabiyetten uzak tuttuğu belirlendi. Salatası, çorbası, zeytinyağlı yemeği yapılarak tüketilebildiği gibi, yemeklere kendine...
  3. Mangonun faydalari

    Mangonun faydalari

    mangonun faydalari mangonun faydaları mango nun faydalari mangonun faydaları, mangonun faydası, mangonun tadı, mangonun yararları, mangonun içindeki elementler, mango faydaları, mango faydası, mango nun faydalari, mango meyvesinni faydaları, Yine bir tropikal bir meyveden bahsediyoruz bu yazımızda Melek'ler. Mango, karşı konulamaz bir lezzete sahip ve faydaları da tıpkı lezzeti gibi karşı...
  4. Balin faydalari

    Balin faydalari

    bal, faydali bitkiler, kozmetik, saglikli yasam, alternatif tip, ile ilgili tüm bilgileri burada bulabilirsiniz BAL Bal, bel ağrıları için havanda dövülen kuyruk yağı ile karıştırılıp sürülürse 3 gün içinde ağrı gittikçe azalır, ve sonunda yok olur. Bal, soğuk su ile karıştırılıp içilirse ishali durdurur, sıcak su ile veya ılık su ile içilirse kuvvetli müshil olur. Bal, boğaz...
  5. Çayın faydalari

    Çayın faydalari

    cayin faydalari arastirma saglik kalp krizini engelleyen gidalar en iyi agri kesici İngiliz Daily Mail gazetesi, yapılan araştırmaları inceleyerek düzenli olarak günde üç bardak çayın kalp krizinden, baş ağrısına birçok sorunu ortadan kaldırdığını açıkladı. Londra Üniversitesi Eczacılık bölümünden Profesör “Simon Gibbons “Sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde üç bardak çay içilmeli....
Etiketler:

Sayfayı Paylaş