10 Adet milföy hamuru 1 su bardağı orta incelikte kıyılmış ceviz , fındık karisimi 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı şeker cok az tarcin
serbet icin:
3,5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su yarım limon suyu
Yapılışı
Milföylerimizin çözülmesini bekliyoruz.İyice çözüldükten sonra her bir parçayı merdane yardımıyla açıyoruz..Eni ve boyu yaklaşık bir karış olacak şekilde..Ceviz ve findik karisimina yumurta akını ve 2 yemek kaşığı şekeri ilave dip karıştırın.Açtıktan sonra bir kenarına hazırladığımız ceviz içini koyup rulo yapıyoruz..Ruloları iki parmak genişliğinde dilimliyoruz..Bir rulodan altı adet dilimlemeye çalışın..Fırın tepsisine dizelim..Üzerlerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verelim..tatlımız pişerken bir tencereye şeker ve suyu alıp şerbetimizi hazırlayalım..Yaklaşık 15 dakika kaynatalım..Limon suyunu sıkıp ocaktan alalım..Fırından çıkardığımız tatlılarımızın üzerine sıcak şerbeti gezdirelim..Kesinlikle hamurlaşmıyor..Tatlı ve şerbet ikiside sıcak olmalı..